انت الآن تتصفح منتدى الستات

الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

اخر المواضيع منتدى الستات

        جديدحظك اليوم الاثنين 19-10-2015 كل الابراج بالتفصييل شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  Icon_minitimeالأحد أكتوبر 18, 2015 7:41 pm من طرفجديدتحميل وقراءة كتاب هموم البنات pdf للكاتب ايمن الحسينىشويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  Icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 14, 2015 11:18 pm من طرفجديداخبار الطقس ودرجات الحرارة اليوم فى مصر الخميس 15/10/2015 شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  Icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 14, 2015 11:08 pm من طرفجديدتوقعات الابراج فى شهرتشرين الثانى,نوفمبر 2015 كل الابراج بالتفصييل,abraj شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  Icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 14, 2015 10:38 pm من طرفجديدسعر الذهب اليوم فى السوق المصرى الاربعاء 14/10/2015 شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 13, 2015 8:30 am من طرفجديدمشاهدة -تغطية كل #اخبار برنامج #ستار_اكاديمى 11 ,Star Academy 11 ,مشاهدة قناة ستار اكاديمى بث مباشر 24/24 ساعةشويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 13, 2015 8:17 am من طرفجديدتوقعات الابراج فى شهرتشرين الثانى,نوفمبر 2015 ,abraj ,توقعات نجلاء قبانى شهر نوفمبر تشرين الثانى 2015شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 13, 2015 7:52 am من طرفجديدالابراج اليوم الخميس 22-1-2015 ,كل الابراج بالتفصيل,abrajشويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  Icon_minitimeالأحد مايو 31, 2015 5:11 pm من طرفجديدالابراج اليوم الجمعة 23-1-2015 ,كل الابراج بالتفصيل,abrajشويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  Icon_minitimeالأحد مايو 31, 2015 5:11 pm من طرفجديدالابراج اليوم السبت 24-1-2015 ,كل الابراج بالتفصيل,abrajشويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  Icon_minitimeالأحد مايو 31, 2015 5:10 pm من طرف




تم النشر بقلم :شوشو:الثلاثاء يونيو 07, 2011 7:33 am - -

 المشاركة رقم: #1
شوشو
المدير العام
المدير العام
تواصل معى
http://www.el6tat.com/
بيانات اضافيه [+]
  12080
  04/05/2011
 الموقع المدير العام
لوني المفضل : Tomato
شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه
دروس مصورة للمبتدئات بالطبخ شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  Smile

شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  3263_1176703455


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  3263_1176702437


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  3263_1176702625


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  3263_1176704368


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  3263_1176704445


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  3263_1176704953



شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  3263_1176704990



شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  3263_1176705007
طرق طهي وتنظيف الطيور

شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  1

طرق طهي وتنظيف اللحوم
معلومات تهمك
كيفه تشتري لوازمك من السوق

&& تجميد الأعشاب &&


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  1


...يمكنك تجميد الأعشاب الطازجة بوضعها داخل مكعبات ثلج ترص داخل اكياس بلاستيكية حتي يمكنك استخدامها عند الحاجة بعد فترة طويلة‏.



[size=25]&& تجميد اللحم &&



شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  16

طلعيها
من الكيس البلاستيك وبعد حطيها في حلة وحطيها في الثلاجة على الرف اللي
تحت الفريزر لمدة أربع ساعات وبعد هاتي كيس بلاستيك ناشف وحطيها فيه وفرغي
أي هواء في الكيس واقفليه جيدآ وشيليه في الفريزر.. نفس الشيءراح تسوينه مع
اللحم المفرومة





&& تجميد الاسمك &&

شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  15


بعد ماتروحين البيت على طوول طلعي السمك من الكيس وابدئي في تنظيفه جيدآ.







وهذي طريقة تنظيف السمك:

1. امسكي وسط السمكة وقشري جلدها باتجاه الرأس بسكين أو بحافة سكين غير حادة.



2.
قصي الزعانف بواسطة سكين حاده . شقي جانب السمكة بسكين حادة كبيرة من أسفل
رأسها حتى بداية ذيلها وتأكدي من أنها قد شقت جيداً من الداخل شيلي
الأمعاء ونظفي بطن السمكة جيدا




3.
بعد كذا ابدئي في تنظيف السمك بالماي الباردة وبعد كذا حطيه في مصفاة
وتركيه علشان يصفي الماء وحطيه في كيس بلاستيك ناشف وشيليه في الفريزر.


&& حفظ الخضروات الورقيه زي(( النعناع والبقدونس والكزبره و الجرجير...... الخ)) &&


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  14


أحسن
طريقة لحفظ الخضروات الورقية في الثلاجة طازجة لأطول فترة ممكنة هي إنك
تلفيها في فوطة نظيفة وبعد كذا تحطيها في كيس بلاستيك وتحطيها في التلاجة.



&& حفظ الفلفل والقرنبيط والجزار &&


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  12


ممكن
تشيلي الفلفل الرومي بالتجميد عن طريق إنك تغسليه وتقطعيه شرائح طويلة أو
مكعبات، وتحطيه في أكياس نايلون وبعد كذا تحطيها في الفريزر، ونفس الشيءهذا
راح تسوينه مع القرنبيط والجزر




&& حفظ الباميه &&


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  11


1:هاتي البامية اللي إنتي راح تجمديها واغلسيها جيدآ وبعد كذا حطيها في مصفاه علشان تتخلص من أي الماي فيها....



2:
بعد كذا هاتي السكينة وابدئي في تقميع البامية بإنك تشيلي الجزء العلوي
منها بشكل هرمي واوعي تقطعيها من النص أو من الطرف لأن هذا ممكن يخليها
تنزل العصارة اللي فيها.




3:
بعد كذااغلي الماء وحطي عليها نصف ليمونة ومعلقة ملح بعد كذا حطي فيها
البامية لمدة خمس دقائق وبعد كذا شيليها من الماي المغلي، وحطيها في مصفاة
وافتحي عليها الحنفية بماااء باردة بعد كذا تركيه شوية علشان تصفي الماء
اللي فيها...




بعد
ما تتأكدي إنها مبقاش فيها ماء نهائي هاتي كيس نايلون وحطي فيه البامية بس
خذي بالك وإنتي بتحطيها إنك تفرغي الكيس من أي هواء بعد كذا اقفلي الكيس
جيدآ وحطيه في الفريزر..





&& حفظ البسلة والفصولياء &&


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  10




هاتي البسلة وفككيه واغسليها جيد وحطيها في المصفاة.
بعد
كذا هاتي حلة كبيرة فيها ماء وضيفي ليها معلقة كبيرة ملح وتركيه الماء
تغلي على النار بعد ما تغلي ضيفي إليها البسلة وتركيه لمدة 5 دقائق بعد كذا
حطيها في المصفاة واغسليها على طول بماء باردة من الحنفية وهذاعلشان
تحافظي على لونها الأخضر وعلى القيمة الغذائية اللي فيها.بعد كذا تركيها
شوية علشان تصفي الماء اللي فيها...




بعد
ما تتأكدي إن مابقاش فيها ماء نهائي هاتي كيس نايلون وحطي فيه البسلة بس
خذي بالك وإنتي بتحطينها إنك تفرغي الكيس من أي هواء، بعد كذا اقفلي الكيس
جيدآ وحطيه في الفريزر... ونفس الشيء مع الفاصولياء..





&& حفظ الورق عنب &&


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  9


هاتي
ورق العنب واغسليه جيد وبعد كذا حطيه في ماء مغلي لمدة 3 دقائق وشيليه
منها وحطيه في مصفاة يصفي الماء ويبرد بعد كذا لفيه في فوطة ناشفة وحطيه في
أكياس نايلون بس برضو اتأكدي إن الكيس مفيش أي أثر للهواء وبعد كذا حطيه
في الفريرز.




&& حفظ الملوخيه &&


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  8


هاتي
الملوخية وقطفيها واغسليها جيد وحطيها في مصفاة علشان تصفيالماء جيد وبعد
كذا خرّطيها وحطّيها في أكياس نايلون ناشفة وحطيها في الفريزر.




&& حفظ الفا كـــهــة &&


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  5



من الممكن إنك تغسليها وتنشفيها جيد وبعد كذا تحطيها في كيس بلاستيك ناشف وتحطيها في الثلاجة أو الفريزر..



أو ممكن تعمليها عصير وتحطيها في الفريزر.



&& تجميد التوت &&


التوت يغسل وينقى من الشوائب ويعبا في

اكياس في الفريزراو تعمليه مربى


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  5


طبعا التوت يجي لونين

شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  2


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  1

&& حفظ البهارات والتوابل &&


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  4


يا ريت تحتفظي بالبهارات في مكان جاف؛ لأن الحرارة أو الرطوبة الزايدة تخلي الأعشاب والبهارات الجافة تفقد نكهتها بسرعة.


علشان
كذا يا ريت ما تخزنيش الأعشاب والبهارات الجافة بالقرب من أفران الغاز أو
المايكروويف أو أي مصدر للحرارة أو الرطوبة زي أجهزة غسل الصحون وغلايات
الماء.





وخليكي دايما عارفة إن الأعشاب والبهارات هذي لو خزنتيها بشكل صح فهاذا ممكن يخليها تحتفظ بنكهتها لمدة عام أو اتنين.


&& حفظ الحبوب زي (( الفول و العدس ....... ))&&


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  3


ممكن تحطيها في أكياس بلاستيك وتقفليها جيدآ ودخليها التلاجة..


&& حفظ المشمش و المكسرات &&


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  2


بالنسبة المشمشية والتين المجفف والمكسرات ممكن تحيطهم في أكياس وتحطيهم في التلاجة.


&& تجميد التين &&


التين ايضا ما يعيش فتره طويله في الثلاجه قشريه وقطعيه وشيليه في الفريزر
وممكن تاخذي منه كم حبه وتخلطيها مع اي نوع مربى تحبي تسوي بالذات البرتقال


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  4


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  3


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  2


شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  1[/size]

تعليقات القراء



توقيع : شوشو






الإشارات المرجعية



الــرد الســـريـع

..


مواضيع ذات صلة



شويه نصايح ذهبيه للمبتدئات والعرايس بالطبخ وتفريز الاطعمه  Collap10تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة