كيلو دقيق حتة خميرة مع ماء دافىء وسكر بسيط ربع كوب سكر كوب ونصف سمن باردة وليست مجمدة كوب ماء تقريبا حسب نوع الدقيق ملعقة صغيرة ملح ومثلها يانسون
الطريقة:
لعمل المنين بالعجوة اضع كل المقادير الجافة اولا واقلبهم جميعا ثم السمن اخيرا و نبسها باليد والماء حبة حبة الى ان تصبح عجينة ناعمة وطرية نتركها نصف ساعة ترتاح. وبعدها نفرد المنين بالنشابة ونحشيها بالعجوة المضاف اليها سمن على النار عشان تطرى.. ونلف بقى زى السوسيرول ولكن لفتين فقط ثم نبطط باليد عليها كدة ونرش سمسم ثم نقطعها بالسكين ونضع المنين بالعجوة فى الصينية ونترك المنين بالعجوة تخمر لمدة ساعة وندخل المنين بالعجوة الفرن ع حرارة متوسطة..هتاخد تلت ساعة تقريبا..وبعد لما تخرج اسيبها تبرد وتنشف بقى وبعدين ادوق وتقدم المنين بالعجوة وبالهنا والشفا