]فخده ضانى] ]المقادير ]فخذة ضانى- 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم- ملعقة كبيرة بهارات لحم] [s]2ملعقة كبيرة خل- ملعقة صغيرة فلفل أسود- ملعقةكبيرة ملح 5- فصوص ثوم صحيحة – بصلة كبيرة مقطعة حلقات 2 ملعقة كبيرة زيت او سمنة[/ []الطريقة:[ 1]اغسلي الفخذة ونشفيها[/] 21]اعملي بعض الخروم بالسكينة فى لحم الفخذة[/ []ضعي في طبق الملح و الفلفل – و البهارات – و الخل – و اخلطيها جيدize] ضعى فى الخروم من خلطة التتبيل وفص ثوم صحيح فى كل خرم وبباقى خلطة التتبيل ندعك بيها الفخدة كلها كويس ]نضع الزيت او السمن فى صينية كبيرة على النار ونحمر فيها البصلs []نضع الفخدة فى السمنة ونقلبها كويس فيها لحد ما تحمر من جميع الجهات[/s []نتركها على النار ونغطيها مع اضافة الماء كلما احتاجت الى ان تستوى تلت ارباع سوى[/e] غطى الصينية بورق الألمنيوم،و ضعيها فى الفرن ]لحد ما تستوى وقبل ما تخرجيها شيلى الورقة الفويل من عليها وادهنيها بصلصة الطماطم[/] ]علشان وشها يحمر[