بالصور طريقه عمل الدنش تحفه وطعمه جناااااااااان لمنتدى الستات وبس
]فطائر حلوة وخفيفه للافطار ومع الشاى
المقادير
العجينه 2 نصف كوب دقيق -1 بيضه - فانيليا -ربع كوب سكر -ربع كوب ماء دافىء -2 نصف ملعقه صغيرة خميرة فوريه -ربع ملعقه صغيرة ملح - نصف كوب زبدة باردة مقطعه قطع صغيرة - نصف كوب لبن دافىء
هذا المقدار يعطى حوالى 18-20 قطعه من الدانش
الحشو
كاسترد 2 صفار بيض- فانيليا - ربع كوب سكر -1 كوب لبن -ملعقه كبيرة نشا -نصف ملعقه صغيرة فانيليا
او يمكنك استخدام الكاسترد الجاهز
للوجه بيضه مخفوقه بالفانيليا - سكر خرز او مربى مشمش
الطريقه
نذوب الخميرة مع ملعق سكر وربع كوب ماء دافىء وتترك تخمر ننخل الدقيق ومعه الملح ونفرك فيه الزبدة بخفه باطراف الاصابع نضيف باقى مكونات العجينه ونكمل عجن تتكون عندنا عجينه ملساء لا تلصق باليد ولا الاناء نغطيها بفوطه نظيفه ونتركها تخمر ساعه
لتحضير الكاسترد نخفق صفار البيض مع فانيليا نضيف السكر والنشا للبن ونقلب على البارد الى ان يمتزج ثم نرفعه على النار ونقلب باستمرار ناخد منه ملعقتين ونضيفهم للبيض ثم نضيف الخليط الى اللبن ونقلب باستمرار لتفادى التكتلات نقلب الى ان يغلظ قوام الكاسترد وينضج جيدا
ننزله من النار ونتركه يبرد
وممكن تحضرى الكاسترد الجاهز بالطريقه المكتوبه على العبوة وتتركيه يبرد
التشكيل بعد ان تخمر العجينه نبدا فى فردها سمك اقل من نصف سم ونقطعها مربعات حوالى 10 *10 سم نضع ملعقه طعام من حشوة الكاسترد فى الوسط
نبدا فى عمل قطع بالسكين فى اطراف المربع باتجاة مركز المربع ....مائله مثل هذة / نعمل القطع من الاطراف الاربعه للمربع
نبدا فى اخد طرف منها ونلفه تجاة مركز المربع ونفوت طرف وناخد اللى بعدة نثنيه تجاة المركز وهكذا نجد ان شكل فطيرة الدانش قد تكون معنا مثل المروحه (شبه علامه قناة المحور) ترص فى صينيه مبطنه بورق الزبدة
ندهن الوجه بي مخفقوق بالفانيليا ونرش عليه سكر خرز او يدهن بمربى مشمش
تترك الفطائر لتخمر مرة اخرى قبل الخبز
تخبز فى الفرن على درجه 200 حوالى 25 دقيقه الى ان تنضج تاخد لون اشقر جميل
فطائر جميله وهشه وطعمها محبب للاولاد
يمكنك الاحتفاظ بالعجينه فى الفريزر لحين الاحتياج لها تطلع من الفريزر وتترك تفك ثلجها وتتخمر وتشتغلى فيها عادى