2_ بعد كدا بتحطيه فى الدماسة ( الفوالة ... او ذى ما بيقولوا عنها قِدرة الفول بتاعتك ولو معندكيس دماسة ممكن برضو تعمليه فى حلة بس ياريت تكون حلة ضيقة مش واسعة ) وعليه مية وترفعيه على النار
واول ما يغلى ,,, وطى النار عليه ( ممكن ف المرحلة دى تضيفى ع الفول جزرة مقطعة قطع علشان تتهرى مع الفول وتديلو لون طبيعى جميل بدل من اللون الكيميائى اللى بيضيفوه بعض المطاعم ع الفول علشان يدوله لون جميل والجزرة هتخلى لون الفول روووووووووووووووعة دا غير القيمة الغذائية ) ومتغطيش الدماسة بغطاها ( اوعى ى ى ى ى ) علشان هتقعد تغلى وتشرشر عليها من برا وع البوتاجاز وهتبهدلك الدنيا حطى فوق الدماسة وهى ع النار ابريق او لبانة ( بتاعة اللبن دى ) المونيوم او استانلس يكون فيها مية علشان كل ما الفول يشرب المية بتاعتو وقبل ما ينشف تزوديه منها من وقت للتانى هتفضلى تعملى كدا لحد ما الفول يستوى على نار هادية
3_ اول ما الفول يدخل على سِوا ( نقى معلقة رز ومعلقة عدس اصفر ( معلقتين مش مغرفتين ) واغسليهم وصفيهم كويس وضيفيهم ع الفول ) وليكى حرية الإختيار ياتحطى رز وعدس يا إما تحطى الجزرة اللى اتكلمنا عنها ف البداية
علشان الهدف من اى حاجة فيهم هو الحصول ع اللون الطوبى الجميييييل للفول وانا عن نفسى بافضل الرز والعدس ( علشان هما يشبهوا البقول ف الطعم )
وارجووووووووووووووووووكم بلاش افتكاسات وواحدة تحط ع الفول وهو بيستوى طمطماية ولا بصلاية ولا لمونة طيب ما لما يستوى فى طرق كتييييييييييييرة ممكن تعمليه بيها
4_خلاص بعد ربع ساعة او تلت ساعة لقيتى الرز والعدس امتزجوا مع الفول واستووا خاااااااااااالص والحمد لله
جينا بأه لسر الأسرار بتاع المطاعم 5_ هنا بأه هنحط اهم حاجة ودى اللى هتخلي الفول بتاعك ميفرقش اى حاجة عن فول المطعم بل هيكون احسن منو والله هاتى
[center]<<<< معلقتين دقيق >>>>
اه والله معلقتين دقيق ( مش مغرفتين ركزى ) انخلى الدقيق بمنخل ناعم او حتى بمصفاة سلك ( لحسن يكون فيه سوسة ولا هاموشة ولا شعراية طايرة من راس واحدة منكوشة .. هههههه )
6_ دوبى معلقتين الدقيق بعد كدا فى نص كوباية ميه ( من كوبايات المية الإزاز اللى بتقدميهم مع الشاى فهمانى ؟؟؟ ) لحد ما يمتزجوا كويس اوى ومايكونش فيهم حتت مكلكعة [/center]
ركزى اوى معايا فى اللمسة الأخيرة دى ( علشان دى مهمة اوى )
7_الكوباية اللى دوبتى فيها الدقيق تمسكيها بإيدك الشمال والمعلقة الخشب فى ايدك اليمين صبى مزيج الدقيق والمية واحدة واحدة ( تدريجياً ) على الفول و افضلى قلبى بالراحة بالمعلقة الخشب
لحد ما يمتزج الخليط كله بالفول بس كدا سيبى الفول ياخد غلوتين تانى بس يعنى حسبة 3 دقايق وهيكون عندك احلى واطعم وانضف فول مدمس فى العالم