بالصور الكرواسون باسهل طريقه حلو وحادق من مطبخى..مميز هتندمى لو فاتك
السلام عليكم يا أجمل ستات الجواب باين من عنوانة أهو الحمدلله قدرت أتوصل للطريقة الصحيحة لعمل الكرواسون الفرنسي بس سبحان الله مالهوش أي علاقة بالوصفات اللي قريتها عالنت قبل كدة و عاوزة أقولكم حاجة أن أهم حاجة قبل ما نبدأ نراعي عامل الوقت لأنها بتاخد وقت طويل يعني مانحاولش نستعجل عشان الدنيا ماتبوظش مننا حرام تبقي كلفتي كل دة و في الأخر تبوظ بسبب الأستعجال ندخل كدة علي
المقادير: 3 كوبايات ونص دقيق أبيض+ كوبايتين إلا ربع زبدة نسيحها و نحطها في صينيه و ندخلها التلاجه تجمد عشان تاخد الشكل اللي أحنا محتاجينه في العجينة+ 2 معلقة كبيرة سكر+ معلقة كبيرة ملح+ معلقتين زبدة (هانضيفهم عالدقيق وهوا بيتعجن مالهمش علاقة بكمية الزبدة اللي كتبناها فوق )+معلقة كبيرة خميرة فورية+ معلقة صغيرة بيكربونات الصودا+ معلقة صغيرةبيكنج بودر+ ميا باردة للعجن دي مش هاكتب كميتها لأن صدقوني بتختلف حسب الكوباية نفسها اللي بنعاير فيها الدقيق و كمان بتختلف حسب نوعيه الدقيق كمان مقادير الحشو : زي ما أحنا عاوزين هوت دوج , بسطرمة , جبنة مثلثات , جبنة فيتا , لانشون ( مرتديلا ) , شوكولاتة (بس تكون خام) يعني زي ما تحبوا الطريقة : هانخلط كل المقادير الجافة مع بعض و ندعك الزبدة فيهم كويس و بعد كدة هانبتدي نضيف الميا الباردة و نلم العجينة مانكترش ميا المهم أن العجينة تتلم معاكي و تكون ما بتلزقش في الأيد و بعد كدة نغطيها و ندخلها التلاجه لمدة ساعتين مش أقل من كدة
بعد كدة نطلع العجينة و نقسمها كدة بالشكل دة عشان تسهل علينا عملية فردها بالطريقة الصحيحة و نبتدي نفردها كويس من عند كل جزء لحد ما تبقي بالشكل دة معانا هانجيب الزبدة بتاعتنا و نحطها في نص العجينة بالشكل دة أنا ماكنش عندي ورق زبدة عشان أفردة في الصينية عشان لما أجي أشيل الزبدة تطلع معايا بشكل صحيح عشان كدة لو معندكمش ورق زبدة حطي كيس عشان ماتتكسرش منك و أنتي بتشيليها زي ماحصل معايا ركزوا معايا بقي عشان دي أهم خطوات هانقفل العجينة زي الظرف كويس عشان الزبدة ماتطلعش منك و تقومي تنياها علي بعض بنفسالمنظر دة و لازم ترشي دقيق كتير علي الرخامة عشان ماتلزقش منك و تتقطع العجينة و تخرج الزبدة هاتغطيها بكيس و تدخليها التلاجة ساعتين تريح مش أقل من كدة يعني ماتستعجليش أسمعي مني هاتطلعيها من التلاجة و تبتدي تفرديها كويس لحد ما توصل معاكي نص سم و كل ما رفعت معاكي كل ما كانت هشة أكتر عن تجربة و تبدي تقطعيها بالسكينة مثلثات شوفي طبقات الزبدة باينة هنا في الصور أزاي و تحشيها بقي الحشو اللي تحبيه أنا حشيتها هوت دوج خلطته بالزعتر الناشف و الريحان و حطيت عليهم جبنة شرايح
و أبرميها و أقفليها أنا عملت الحلو منها بالطريقة اللي أنا بعشقها جبت تفاحة قطعتها مكعبات صغيره في معلقة زبدة و عود قرفة و حمرتها شوية لحد ما طريت معايا و بعد كدة ضيفت عليهم مربي معلقتين كبار مربي كرز
مش قادرة أقولكم الريحة عامله أزاي وهمية بجد القرفة عملت طعم خرافي للتفاح و المربي بجد لازم تجربوها هاتدعولي والله بعد ما تحشي العجينة رصيها في الصينية بتاعتك و الحادق رشي عليه سمسم أو حبة البركة بس الأول ندهن الوش بتاعنا ببيضة مخلوطة بنقطتين خل و معلقة نسكافية عشان اللون البني الغامق اللي بنحبه وعلي الفرن اللي تكوني مسخناه قبل كدة مش هاقولك تسيبيها قد أيه لأن كل فرن بيختلف عن التاني بس هيا مش بتاخد وقت كتير في التسوية حوالي 12 دقيقة بصوا بقي هاسيبكم مع الصور بعد ماطلعت من الفرن
أنا حشيت بالجبنة الرومي و الجبنة السايلةببصوا العجينة مورقة أزاي ملهاش حل بجد العجينة مورقة من جوة و هشة جدآ
الطريقة دي لو جربتوها مش هاتجربوا غيرها تاني و أهم حاجة أكتشفتها أن عجينة الكرواسون مش بيتحطلها بيض يعني مش بتتعجن ببيض ولا حليب مش بتتعجن غير بنفس المقادير دي و دي بقي أحلي كوباية نسكافية مع الكرواسون السخن لأحلي فتوكات في الدنيا
شايفين الطبقات و طعمها مايتوصفش بكلام لازم تجربوا و حاجة نضيفة أنتي عملاها بأيديكي و ضمناها و اللي هايدوقها هايقولك شارياها منين و بألف هنا وشفا