اللهم اني اصبحت اشهدك واشهد حملة عرشك وملائكتك وجميع خلقك انك انت الله لا اله الا انت وحدك لا شريك لك وان محمدا عبدك ورسولك اللهم لك الحمد كله لا قابض لما بسطت ولا باسط لما قبضت ولا هادي لمن اضللت ولا مضل لمن هديت ولا معطي لما منعت ولا مانع لما اعطيت ولا مقرب لما باعدت ولا مباعد لما قربت اللهم ابسط علينا من بركاتك ورحمتك ورزقك اللهم اجعلني اخشاك حتي كانني اراك واسعدني بتقواك ولا تجعلني بمصعيتك مطرودا ورضني بقضائك وبارك لي في قدرك وانصرني علي من ظلمني اللهم اني استودعك اليوم نفسي واهلي ومالي وولدي ومن كان في سبيل الشاهد منهم والغائب كيفكم حبيباتي عساكم علي الخيردوم معي اليوم لحبيباتي طريقة المخروطة كلنا في الصعيد الغالي علي قلبي بنحبها ونحب نتمكن منها قوي لانها من تراثنا وورثناها اما عن جدة والصراحة حبيت افتح النشابة واوريكم طريقتها الصراحة انا يعني مش صعدية قوووووووووي يعني نعتبر من المدينة بس العادة جرت اننا نقول صعايدة هههههههههه ومن الاول في عدة اساسيات لنجاح العجينة والمخروطة نفسها ♥♥♥♥♥♥♥♥اول حاجة الالتزام بالمقادير تاني حاجة التسوية يعني النار متكونش عالية قوي ولا هادية قوي تالت حاجة المية اللي حنسوي عليها ولا تكون كتير ولا تكون قليلة والله الموفق المكونــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــات الصراحة دي مقادير تلات صواني علي شان ابقي واضحة ♥♥♥♥30 بيضة 3 كيلو دقيق للعجن مع حساب الزيادة لو احتاجت العجينة وكيلو دقيق للفرد وربع كوب لبن فقط مع التاكيد فقط
ممكن منحتاجش اللبن يعني لو العجينة مظبوطة بالبيض والدقيق يبقي خلاص مش حنحط لبن للشربات 4 كوب سكر ليهم 8 كوب ماء ويغلي علي النار مع اضافة عصرة ليمونة دة للصنية الواحدة مننساش انه بيقصر مع الغلية وان لقيتي المقدار كبير بعد السوا ممكن تسقيها لحد ما تحسي انها خلاص كدة مظبوط يعني في حاجات كتير بتكون فيها بتقدير اللي بتشتغل الحاجة دي الادوات اللي حنحتاجها حلة البخار اللي بنسوي عليها والماكينة دي اللي شايفينها ونشابة رفيعة هي دي المخصوصة واللي حابة تستعمل المردنة ماشي كمان مكان واسع نفرد عليه واللي عندها رخامة يبقي تعمل فطيرة صغيرة اما انا بقي حستعمل الطبلية ههههههه
دي عبارة عن حلة ومصفي الحلة بنح فيها للمنتصف ماء ونحط عليها المصفي وطبعا المخروطة بتتحط جوة المصفي بس لازم نحط في المصفي معلقتين خشب علي شان المخروطة متلزقش في المصفي او متتحرقش من كتر البخار يعني حاجة فاصلة الطريقة بنكسر البيض كله ونضيف له الفانيليا وحبة ملح ونضيف ربع كوب اللبن ومنقلبش حنضيف الدقيق كدة
يعني البيض علي حالته كدة وبنعجن وكلما استمر العجن فترة اطول بيكون افضل ولو عندك عجان ماشي مش بينفع المضرب ولو مفيش عجان يبقي باليد افضل
بعد ما نعجن بقي بنحط علي الوش حبة سمنة بلدي ونعجن شوية والعجينة بقي نتركها نصف ساعة تريح علي شان تكون سهلة الفرد ونحط الحلة علي النارونضيف لها المية لغاية ما نجهز الفطيرات ونفرمهم في الماكينة يلا بقي نبدا ونقول بسم الله ونبدا الفردد وقبل ما نبتدي الفرد الحلة دي بتاخد علي الغلب 10 فطيرات مفرومين يعني بنفرد الفطيرة ونحطها في الماكينة واولل ما تطلع الشعيرات معي بنحطها في الحلة واحدة بعد التانية ورا بعض مش كل واحدة لوحدها علي شان منتلخبطش في الحكاية دي يلا بقي حبيباتي نبدا الفرد
ونحاول علي قد ما نقدر نفرد علي الخر علي شان الفطيرة تبقي رقيقة جدا
بفرد العجينة واطويها علي النشابة واخر طوية بسحب الفطيرة الملفوفة علي النشابة واقطعها بالسكين
خلاص بقي كدة قطعتها اخد كل قطعة واحطها علي المكنة واهو شايفين نازلة شعر ازاي بناخد الشعريه دي في مانخل ونحاول نغربل علي شان نتخلص من اي دقيق ناتج من الفرد وناخدهم وعلي طول علي حلة البخار
اهو الحلة نصفها ماء وحطيت عليها المصفي واخد الشعرية اللي نتجت عندي وحطها واحدة ورا التانية كل ما اخلص فطيرة احطها علي اختها واهو شوفوا ولا اتعجنت ولا حاجة كل شيء مظبوط والشعر متفرد مش متعجن ولما نخلص عشر فطيرات نتركهم يستوا ومننساش نغطيهم علي النار بشاشة خفيفة علي شان الكل يستوي اوعي تغطي بحاجة تقيلة حتتعجن منك ولما يستوا حنعرفهم استوا ازاي بنمسك الشعيرات ونضغط عليها لو اتعجنت في ايدي يبقي لسة شوية اما لو استوت حنزلهم من علي النار وعلي طول بنحط عليهم كوب سمنة بلدي ونقلبهم في بعض صحيح سخنين قوي بس لازم علي شان كل الشعيرات تتشرب السمنة
اهو شوفوا الشعيرات كانها اسباجيتي الموضوع سهل وبسيط بس محتاج تركيز لانهلو مفيش تركيز مش حتلاقي نتيجة تسرك ولو عاملة صنية واحدة يبقي خلاص حتحطي الشعرية في صنية ولازم تضغطي عليهم كويس اما لو حتكملي باقي المقدار يبقي تشوفي المية لو خلصت تزوديها وتكررينفس الحكاية لغاية ما تخلصي المقدار وانا بقي خلصت اهو
حطيتهم في الصواني وبعدها ضغطت جااااااااااااااااااااااامد والصراحة انا كنت خلاص استويت وايديا اتكسروا من الفرد واتبقي معي عجين قلت بقي كفاية انا خلاااااااااااااااااااااااص تعبت بس لقيت حرام ارميها قمت فردتها وعملت منها بقلاوة صحيح مش هي نفس عجينة البقلاوة بس اهو احسن ما ارميها
يعني اتصرفت وخلاص طلعت النتيجة حلوة برضوا يلا بقي علي السوا حنحطهم في الفرن الاول بنعلي النار
والصراحة كان بالليل والفرن عندي حطاها علي السطوح بخاف احطها في الشقة علي شان السخونة وادي بعد شوية بخفض درجة الحرارة
تم بحمد الله بعد يوم من الفرد للفطاير وتسوية كنت خلااااص استويت ولما خرجتهم من الفرن سقتهم بالشرباااااااااااااااااااات