انا جربته امبارح وبجد لاول مره يطلع تحفه كدا
المقادير 500 جرام لبن اى نص كيلو(ممكن تعمليه باللبن البودر نفس النتيجه)
ثانيا 2 بيضه
100 جرام سكر
فانيليا
60 جرام نشا(حوالى 6 معالق كعما ممسوحين)
الطريقه
اولا حتجيبى كزاروله او حله صغيره زى ماتحبى ونصيحه مجربه تشطفى الحله بماء سااااااااااااقع وكبيه
وحطى اللبن فيها وع النار تسبيه واول ما يبدا يغلى ارفعيه
تكونى انت عمله التالى حطه البيضين والسكر والفانيليا فى وعاء وضرباهم بالمضرب الكهربى بسيط يمتزجوا كويس وتضيفى عليهم النشا وبالمضرب اخفقى لحد ما يتجانسوا
حتاخدى بقى من اللبن كبشيتين تحطيهم ع الخليط بتاع البيض وبالمضرب السلك اخفقى
وصبى الخليط ع اللبن وركزى هنا ترجعيهم ع النار وتفضلى تخفقى جامد جدا بالمضرب السلك واول ماتحسى ان الخليط سمك وتقل وبدا يعمل فقاعات بسيطه اطفى عليه ولا توقفى الخلط بالمضرب
وصبى الخليط فى اناء بارد
كدا تم عمل الكاستر
ملحوظه
1-علشان الكاستر مايعملش وش او قشره رشى القليل من السكر ع الوجه القليل رش بسيط او امسحى الوش بالزبده
انا جربت بالسكر وطلعت تمام
2- لو تحبى تعملى باسترى كريم او كريمه الكاستر حتجيبى 260 جرام زبده غير مملحه وفى المضرب الكهربى تضربيهم بس الزبده تكون بدرجه حراره الغرفه
ودوقى احلى باسترى كريم وبالف هنا