اولا المكرونة طبعا دي بقي للي بيحبوا الجبنة يلا نبداْ
صوص الجبنة الشيدر عبارة عن
2 معلقة دقيق +2 معلقة زبدة+1/8 كيلو جبنة شيدر حمرا+نص معلقة بابريكا+نص كيلو لبن+فلفل حار +مشروم+ريحان مجفف او طازج نضع الدقيق مع السمن ونحمره لما يبقي لونه بيج فاتح وبعدين نضع اللبن ولازم نقلب بسرعة وبعدين نبعده عن النار و نضع الجبنة الشيدر ومعاها البابريكا ونقلب حتي تذوب الجبنة ونضع معاهم ملح وفلفل ونقطع الفلفل الحار او حسب الرغبة زي الصور والريحان
وبعدين نسلق المكرونة مع ماء وملح ونصفيها
ثم نشوح المشروم فى سمن ونهدى النار حتى يستوى ونضع المكرونة مع صوص الجبنة والمشروم زي الصورة وطبعا لازم تقدم والمكرونة ساخنة يعني لسه مسلوقة زي كده
او نضع علي الوجه رشة موتزاريلا وتدخل الفرن فقط تحت الشواية يعني ما نولعش الفرن