|
| | | بيانات اضافيه [+] | 12080 | 04/05/2011 | المدير العام |
| لوني المفضل : Tomato |
|
|
الفسيخ وجمال الفسيخ خطوة خطوة حصرى لعيونكم فى منتدى الستات 1] بصل اخضر و عيش و ليمون و ياسلام بقي لو عودين نعناع علشان الشاي اللي بعده[/size]
النهارده انا جايبالكو اكله بقي انما اييييه ]الفسيخ[/]
طبعا ... اللي بيحبو الفسيخ بيشجعو .... و احنا معاهم هههههه [ize]
1]بصو بقي..
قولت بقي تعالو اتعلموووووووه
كفايه رغي بقي... تعالو ورايا ]المكونات:
=21]سمك بوري" الكيلو سمكتين"
نص كيس ملح خشن
2 معلقه كبيره شطه
و اكياس جديده
و حته قماش
الطريقه:
اول حاجه نجيب السمك طازه ... و حطي 100 خط علي طازه
و مانغسلوش و مانعملش فيه اي حاجه و بعدين نجيب جرنان و نحط عليه السمك لحد مايصفي كل الدم
لمده لا تقل عن 12 ساعه
يعني تحطيه بالليل و تعمليه الصبح وبعدين تجيبى الشطة والملح
وبعدين تفتحى خياشيم السمكة كده على الأخر
و بعدين نحشي خياشمها دي بالملح و الشطه
تجيبي الملح و الشطه و تلخبطيهم علي بعض
و بعدين تحشي لحد ما تحسي انها هاتفرقع و تضغطي عكده بصوابعك علي الخياشيم المحشيه دي
هتلاقي الملح بيخش لجوه كده و بيتكبس و تعملي كده في كميه السمك اللي عاندك
و بقي شويه من الملح و الشطه دول...
هاقولك هانعمل بيهم ايه
حلو ..... حلو
تجيبي بقي كيس نايلون و تحطي فيه شويه ملح و شطه كده
بس ماتحطيش اكتر من سمكتين في الكيس الواحد
اهو الكيس فوق
تعالي بقي نحط السمك بعد ماحشيناه واحده عكس التانيه و نروح رشين عليه شويه كمان من الملح و الشطه
و نربط الكيس الاولاني كويس قوي
و نلفه في كيس نايلون تاني و بعين تلفيه في كذا كيس
يعني حوال 5 كده
و بعدين اخر حاجه نلفه في مشمع
او كيس تخين علشان مايطلعش ريحه
و بعدييييييييييييييييييييييييييين بقي
نحطه في حته كده بعيد شويه
يعني في درفه مطبخ اللي تحت
او اللي عندها دولاب بلكونه
او اي حته مداريا
بصي بقي ركزي شويه معايا
احنا مش هانفتح الفسيخ خالص
اول 3 ايام.... مش هانيجي جانبه خالص
من بدايه اليوم الرابع لحد اليوم 15
كل يوم نقلبه مره
و هو ملفوف زي ماهو
يعني بنقلب اللفه كلها
الكيس كله
ازاي بقي؟؟؟؟؟؟
هو دلوقتي معدول نقوم محركينه كده كأنه نام علي الجنب الشمال
و بكره نخليه ينام علي بطنه
و بعده نخليه علي الجنب اليمين
و بعده نخليه تاني يتعدل
يعني بيلف
كل يوم حركه واحده بس
يعني اول ماتصحي الصبح حركيه و انسيه بقي لحد تاني يوم الصبح
الحركه دي مهمه قوي
لانها بتخليه يستوي
طيب هايطلع ريحه... اه هايطلع ريحه بس اول تلات ايام بس
و بعدين هايبقي فيه ريحه... اه بس خفيفه قوي
طيب خلصو ال15 يوم
[]تكوني بقي مجهزه القعده
[size=21] طبعا تجيبي سكينه و تشيلي كل القشر بتاعه و بعدين تبلي ايدك ميه و تمسحي الفسيخه كده من برا ..علشان تشيلي القشر اللي لازق عليهاو بعدين تقطعي راسها و ترميهاو بعدين تفتحيها كده و تشيلي بطنهاها ايه رأيكو 1] رووووووووووووووووووووووعه و اييييييييييييييه بقي كريمهلحمه دايب جدامستنيه رأيكو و كمان التقيم" طماعه"
|