القرص الطرية بالشمر واليانسون المقادير: 1 كيلو دقيق 1 كوب لبن دافئ 1 كوب زيت 2 ملعقة صغيرة لبن بودرة 2 ملعقة صغيرة خميرة ربع ملعقة صغيرة محسن خبز كوب ونصف ماء دافئ ربع ملعقة صغيرة ملح ربع كوب سكر 1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر 2 ملعقة كبيرة شمر 2 ملعقة كبيرة ينسون 2 ملعقة كبيرة سمسم 2 ملعقة ذبدة سايحة الطريقة : اولا توضع كل المكونات الجافة حيث ينخل الدقيق ثم يحمص الشمر والينسون والسمسم ونضعهم فوق الدقيق ونضع السكر والملح والمحسن والخميرة والبيكنج بودر ويقلب الجميع [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ثم يوضع الزيت والزبدة وكوب ماء وكوب اللبن وكوب ماء دافئ ونقلب العجين قليلا واذا احتاج ماء نزيد من النصف الباقى قليلا قليلا على حسب حاجة العجين وتقريبا لن نحتاج من النصف كوب ماء الباقى سوى ربع كوب حتى نصل لهذا القوام الصورة التالية بعد العجن وقبل التخمير هوة دة القوام المطلوب [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ثم نتركها لتخمر لمدة ساعتين او يزيد على حسب درجة الحرارة الصورة التالية بعد التخمير شوفو الفرق [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] وهنا حنبتدى نشكل العجين بالشكل التالى وممكنك نحشية جينة وزيتون لو عاوزين ونراعى منزودش العدد فى الصوانى علشان بتزيد بعد ما ترتاح [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] وبعدين نضغط عليهم بالراحة كدة زى الشكل التالى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبعدين نسبها ترتاح من ربع ساعة لنص ساعة ونولع الفرن علشان يسخن ودى صورة بعد ما القرص ارتاحت شايفين الفرق