النهاردة جيبالكم اختراع جديدي لسة مجرباه من 3 أيام و النتيجة هايلة بجد وكل الي يدوقو يطلب الطريقة. وكان حاجة أخر شياكة وكلهم افتكرو انو جاهز . وهو البيتيفور بكيس الحلواني . يارب يعجبكم وتجربوا .
200 جرام(1 كوب) زبدة طرية بس باردة كوب إ لا ربع سكر بودرة 1 باكو فانيليا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
2 بياض بيض 1/4 كوب شورتنج (سمنة حلويات) 1 ملعقة صغيرة باكنج باودر ورشة ملح صغيرة بروض بس نسيت أصورها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
طريقة عمل البيتيفور :
في البداية نضرب الزبدة والشورتنج والسكر البودرة لحد ما ندمجو بشكل جيد . ونضيف عليهم النشا ونخفق بالخفاقة الكهربائية لحد ما يبقى القوام خفيف وفاتح زي الصورة . [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
نضيف الباكنج باودر والفانيليا وبياض البيض ونرجع نخفق تاني لحد ما يبقى قوامها متماسك. [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
نخبزهم في فرن حار على حرارة 140 تقريباً وحتولعي من تحت الأول وتخبزيها حوالي 10 دقائق لانها مش بتاخذ وقت وبتتحمر بسرعة وكل شوي شقري عليها اول ما تحسي اني الإطراق بقى لونها ذهبي حطيها على الرف الي فوق وشغلي الشواية علشان تحمر . وحاولي تكوني جمبها طول فترة الخبز علشان بتستوي بسرعة كبيرة ومش بتاخذ وقت خالص . وده شكل الطبق كنت عملاه لخواتي علشان يشربو بي الشاي بعد الفطار وكان رائع وبيدوب في البق بطريقة رهيبة وناعم أوي أوي أوي وكلهم اتجننو عليه . ومن كتر ما عجبهم راحو جابو الباقي وكلو كلو ألف هنا وشفا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ودي صورة أقرب لشكل بيتفور الفانيليا والشوكولاتة . لاحظوا بيتفرول إزاي من كتر النعومة زي الجاهز بالظبط[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
احتفظي بيه في علبة رغم اني جربت الطريقة كذا مرة وكنت بسيبة في طبق التقديم لفترة وبرضو بيحافظ على قرمشتو ونعمتو . [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]