انت الآن تتصفح منتدى الستات

الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

اخر المواضيع منتدى الستات

        جديدحظك اليوم الاثنين 19-10-2015 كل الابراج بالتفصييل 30 وصفه لفطاااار رمضان وبعد الوصفات للعزومااااااااات تعالى بسرعه Icon_minitimeالأحد أكتوبر 18, 2015 7:41 pm من طرفجديدتحميل وقراءة كتاب هموم البنات pdf للكاتب ايمن الحسينى30 وصفه لفطاااار رمضان وبعد الوصفات للعزومااااااااات تعالى بسرعه Icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 14, 2015 11:18 pm من طرفجديداخبار الطقس ودرجات الحرارة اليوم فى مصر الخميس 15/10/2015 30 وصفه لفطاااار رمضان وبعد الوصفات للعزومااااااااات تعالى بسرعه Icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 14, 2015 11:08 pm من طرفجديدتوقعات الابراج فى شهرتشرين الثانى,نوفمبر 2015 كل الابراج بالتفصييل,abraj 30 وصفه لفطاااار رمضان وبعد الوصفات للعزومااااااااات تعالى بسرعه Icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 14, 2015 10:38 pm من طرفجديدسعر الذهب اليوم فى السوق المصرى الاربعاء 14/10/2015 30 وصفه لفطاااار رمضان وبعد الوصفات للعزومااااااااات تعالى بسرعه Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 13, 2015 8:30 am من طرفجديدمشاهدة -تغطية كل #اخبار برنامج #ستار_اكاديمى 11 ,Star Academy 11 ,مشاهدة قناة ستار اكاديمى بث مباشر 24/24 ساعة30 وصفه لفطاااار رمضان وبعد الوصفات للعزومااااااااات تعالى بسرعه Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 13, 2015 8:17 am من طرفجديدتوقعات الابراج فى شهرتشرين الثانى,نوفمبر 2015 ,abraj ,توقعات نجلاء قبانى شهر نوفمبر تشرين الثانى 201530 وصفه لفطاااار رمضان وبعد الوصفات للعزومااااااااات تعالى بسرعه Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 13, 2015 7:52 am من طرفجديدالابراج اليوم الخميس 22-1-2015 ,كل الابراج بالتفصيل,abraj30 وصفه لفطاااار رمضان وبعد الوصفات للعزومااااااااات تعالى بسرعه Icon_minitimeالأحد مايو 31, 2015 5:11 pm من طرفجديدالابراج اليوم الجمعة 23-1-2015 ,كل الابراج بالتفصيل,abraj30 وصفه لفطاااار رمضان وبعد الوصفات للعزومااااااااات تعالى بسرعه Icon_minitimeالأحد مايو 31, 2015 5:11 pm من طرفجديدالابراج اليوم السبت 24-1-2015 ,كل الابراج بالتفصيل,abraj30 وصفه لفطاااار رمضان وبعد الوصفات للعزومااااااااات تعالى بسرعه Icon_minitimeالأحد مايو 31, 2015 5:10 pm من طرف




تم النشر بقلم :شوشو:الجمعة يوليو 29, 2011 3:35 am - -

 المشاركة رقم: #1
شوشو
المدير العام
المدير العام
تواصل معى
http://www.el6tat.com/
بيانات اضافيه [+]
  12080
  04/05/2011
 الموقع المدير العام
لوني المفضل : Tomato
30 وصفه لفطاااار رمضان وبعد الوصفات للعزومااااااااات تعالى بسرعه
الاسبوع الاول:
محشى بذنجان وفلفل وكوسة+ملوخية خضرا+فراخ او لحم.
ستيك بالمشروم+ارز بسمتى ابيض+ شوربة خضار او خضار سوتية(على طريقة المطاعم الكبيرة احنا مجبناش حاجة من عندنا).
كبسة الفراخ + البطاطس المقلية
مكرونة نجرسكو+ دجاج كوردن بلو.
كفتة داوود باشا + ارز بالشعرية.
صنية بطاطس باللحم او الفراخ+ ارز بالشعرية.
فاصوليا بيضاء او خضراء+ارز بالشعرية.

الاسبوع الثانى:


صنية مكرونة بالبشاميل+رقاق باللحم المفرومة+فراخ او لحمة.
فراخ تندورى+ارز بسمتى بالكارى.
حمام محشى ومحمر+ ارز بالخلطة والمكسرات+لحم محمرة.
طاجن مكرونة بالبصل + فراخ مشوية.
تورلى باللحم+ارز بالشعرية.
طاجن بامية باللحم+ ارز بالشعرية.
بسلة + ارز بالشعرية.

الاسبوع الثالث:


محشى ورق عنب + محشى بطاطس باللحم المفرومة+ لحمة او فراخ.
ارز بسمتى بالكارى والكركم + فراخ مشوية بالزعتر.
ارز معمر بالكبد والقوانص + لحمة محمرة.
مكرونة اسبجتى + كباب حلة.
صنية بطاطس بالفراخ او اللحم+ ارز بالشعرية.
كفتة لحم + ارز بالشعرية.
لوبيا + ارز بالشعرية.

الاسبوع الرابع:


محشى كرنب+ ملوخية خضرا+ بط محمر بالفرن.
كوسة بالبشاميل+جلاش بالجبن والفلفل والزيتون+لحمه محمرة
فراخ محشية + بطاطس محشية لحم+ ملوخية خضرا.
مكرونة + فراخ بانية.
تورلى باللحم+ ارز بالشعرية.
بسلة + ارز بالشعرية.
ممبار+فتة لحمة.

وبكدة نكون خلصنا 28 وصفة ...يمكن تكون فى وصفات متكررة ودة لانى كنت بحاول اجمع خلاص الوصفات اللى جاتلى.
تانى حاجة بالنسبة للعزومات:


حاولى انك تعملى اكلات تمشى مع بعضها وقللى فى الكمية يعنى اعمل اكتر من
صنف وقللى الكمية هتلاقى السفرة تملا العين وفى نفس الوقت مش هيطلع عينك.
نجى بقى لتالت حاجة وهيا الوصفات اللى شارك بيها الفتوكات فى الجزء الاول:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ماما فينو
اولا الستيك بالمشروم والطريقة دى بتاعة ابو شقرة وانا جربتها وطلعت حلوة


شرائح بيكاتا بتلو نتبلها بالملح والفلفل الابيض والاسود وليمون ومسحة خفيفة مستردة وتترك فترة


نحمرها من الجانبين فى صينية فيها زبدة وزيت وتكون سخنة جدا وعلى نار عالية
نرفع البيكاتا من الصينية ونحط بدلها حلقات بصل ونشوحها شوية وبعدين نضيف المشروم
نضيف اللحمة تانى وبعدين شوية شوربة ونظبط الملح والفلفل وبهارات لحمة خفيف قوى عشان طعم الفلفل والمشروم يبان

دقيقة كدة ونضيف حوالى 3 ملاعق كريمة لبانى وممكن تستبدليها بربع كوب ماء على 3 ملاعق لبن بودر



تغلى غلوة ونقفلها بفويل وتكمل تسوية فى الفرن لحد التسوية ولو احتاجت مياه ابقى زودى لحد ما تستوى



انا بحب اعملها جنب رز بسمتى ابيض او ببهارات ميلرز اللى باللحمة مش الفراخ والكيس ب2 جنيه بس





المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ماما فينو تانى حاجة الجبنة المقلية





هى بتتعمل بالجبنة الموتزاريلا بس بصراحة انا دقت الجاهزة منها والبيتى محبتش طعم الموتزاريلا هى شكلها حلو بس ماسخة وده مجرد رأى


بالنسبة لى انا بجيب قوالب الجبنة الشيدر بس اللى ليها نكهة معينة زى طعم الفلفل الحامى او المدخنة ...

بقطعه صوابع او مربعات صغيرة زى ما تحبى وبعدين بغمسها فى الخليط ده



(لبن و ملح وفلفل ابيض وزعتر ناشف بس مش كتير ونشا ودقيق وبيض) وبعدين
ادحرجها كويس فى البقسماط واشيلها فى الفريزر لحد وقت الاستعمال ويكون
الزيت سخن جداغزير يغطيها وقت القلية



وما تخليهاش كتير عشان ما تسيحش مجرد تاخد اللون الذهبى وده فى خلال دقيقة ع النار او اقل شوية



ممكن تقدم مع صلصلة بيتى او كاتشب حار



المشاركة الاصلية بواسطة ماما فينو ندخل بقى على الفراخ المشوية

هتجيبى فرخة انا بحب البلدى وبراحتك تقطعيها 8 قطع او اربعة او تسيبيها زى ما هى او تفتحيها من الظهر وده اللى انا بفضله



نتبلها بالآتى



(ملح وفلفل و قرفة وجنزبيل وليمون او خل وزعتر ناشف وبهارات فراخ و بابريكا وشطة وكاتشب ومايونيز ومستردة وبصل مبشور وتوم مدقوق)



تبات ليلة



ننزل التتبيلة من عليها ونحتفظ بيها على جنب



نعمل الصدمة بس بدون اى دهون عشان فيها مايونيز وطبعا الصينية تكون سخنة قوى



تتحمر ونضيف فصوص حبهان وورق لورا والتتبيلة اللى ركناها على جنب من شوية دقيقة كدة



وبعدين نسيبها على نار هادية لحد ما تستوى ونحمر وشها فى الفرن وبالهنا



على فكرة دى طريقة شيف يسرى مع اضافات بسيطة بس ان شاء الله جميلة وتعجبكم




المشاركة الاصلية بواسطةnor eleyman:
ديك رومى وزنه 8 كيلو



قولوا ماشاء الله لا قوة الا بالله
******التتبيلة******
بهارات من كل شكل ولووووون
ملح وفلفل وحبهان ولورا وجوزة الطيب مبشورة وروز مارى وقرفة وجنزبيل وبهارات فراخ وبصلتين و3حبات طماطم وفصين توم
وامسكيهم زى الشاطرة كدة واضربيهم فى الخلاط وتكونى ظابطة الملح طبعا
وتكونى غاسلة الديك بالخل والملح ومخلياه زى الفل وبعدها تتبلى المحروس
بالتتبيلة دى
من كل ناحية وتحاولى تدخلى ايدك بالتتبيلة فى كل حتة وكمان تحت الجلد
علشان يتشرب منه وبعد كدة تكتفيه وتحطيه فى حلة وتغطيه بالاسترتش (بلاستيك
التلاجة)
علشان موش يسرب ريحة للتلاجة وكمان يتتبل كويس ويبات فى التلاجة يوم كامل
بعدها تجيبى المحروس وتجيبى خيط يكون متين شوية وتغسليه كويس وتربطيه
علشان موش يتفكك منك وهو بيستوى ويكون شكله حلو وبعدها تحضرى الخضار اللى
هتسويه معاه انا عملت بطاطس ممكن كوسة او اى حاجة بتحبيها هتجيبى طماطم
وبطاطس مكعبات وبصل شرايح
وفلفل حاااااااار او رومى براحتك انا خليته حار
علشان محدش ياكل منها غيييييرى
هههههههوتجيبى المحروس بتاعك بعد مااتربط الربطة اللى هى وتتبلى الخضار
بتاعك من التتبيلة اياها (تتبيلة الديك) وتجيبى نصف كوب زبدة او سمن براحتك
بردو
وتقلبيها بشوية من التتبيلة وتدهنى الديك كله منها وتكونى محضرة الفرن
وتحطى الديك فى صينية كبيرة وحواليه البطاطس والخضار حاجة كدة تونسه فى
الفرن
وتسيبيه فى الفرن لمدة 5ساعات(على كل كيلو نصف ساعة) وكل شوية تراقبيه
وتاخدى من الصوص اللى نزل وتسقى الديك بالكامل تقريبا كدة كل ساعة تعملى
الحركة دى
علشان موش ينشف ويبقى محروق من برة ونئ من جوة بس كدة >


المشاركة الاصلية بواسطة حلا صلاح: طريقة عمل الفراخ التندورى



قطعى الفرخه ل8قطع و شيلى الجلد منها و تكونى محضره كوب زبادى كبير فى
الخلاط و عليه بصله كبيره و توم بودرة و بصل بودرة و كارى و زعتر و ملح و
فلفل اسود و ومسترده بودرة بنسب متساويه و اعصرى ليمونه كبيرة و شقى الفراخ
جنب العظم و تبلى انقعى الفراخ فيها لمده لاتقل عن 6ساعات وبعد كده رصيها
فى صينه و غطيها بورق فويل و حطيها فى الفرن و لو احتاجت شويه ميه ضفيها
لحد السو و بعد كده شيلى الورق و حطيها تحت اشوايه لحد اافراخ ما تتحمر و
بعد كهده حطيها فى سيرفيس و بالهنا و الشفا على فكره الصوص بتاعها بيبقى
تحفه.


المشاركة الاصلية بواسطة حلا صلاح: طريقة عمل شوربة الكريمة(فطر او دجاج)



بشوح بصله صغيره و بضيف عليها 2ملعقه دقيق و فلفل اسود وبعد كده اضيف كوب
شوربه لحد ماتتخن معاكى و بعد كده اضربها فى الخلاط و اصفيها و اضيف البن
حسب الحاجه لحد ما قوامها يبقى حلو زى شوربه العدس و احط عليها ملح و توم
وبصل بودرة و لو عندك اى قطعه فراخ و لو بايته اقطعيها عليها و لو ما فيش
مش مهم وزوقيها بورقه بقدونس و بالنسبه للبطاطس الكروكيت اسلقى البطاطس
عادى و بعد كده اهرسيها و ضيفى عليها بيضه و ملح و فلفل و كمون و صبعيها و
حطيها فى بقماط ناعم عليه دقيق و فيجتار و بعد كده سيبيها فى الفريزر شويه
علشان ماتفكيش منك و بعد كده حمريها فى زيت سخن بتبقى طعمها حلو قوى.


المشاركة الاصلية بواسطة ماما فينو: الشيش طاووق سهل جدا




انا بعمله من الوراك مش الصدور يعنى انتى اطلبي من بتاع الفراخ كيلو شيش طاووق وهو هيعملهولك من الوراك لانه بيبقى اجمل



اغسليه كويس وتبليه بالآتى



(ملح - فلفل- شطة - بهارات فراخ -كركم -بابريكا انتى سألتينى عنها هى فلفل
احمر باودر حلو مش حامى -بصل باودر- توم مدقوق - زبادى - زيت زيتون - زعتر
-طبعا ليمون او سماق)



تبات ليلة فى التتبيلة و هنعمل فكرة الصدمة خلاص عرفناها ..صح؟



هفكرك بيها تانى هاتى صينية تيفال وحطى زيت يفضل زيت زيتون وسخنيه جامد قوى
بس اوعى يتحرق ورصى بقى الشيش طاووق على فكرة انا بكتفى بالبصل الباودر
اللى فى التتبيلة مش بحط حلقات بصل مع الشيش طاووق ودى حريه شخصية طبعا



يعنى اعملى العصاية فيها قطع الدجاج وراها فلفل (نوعى احمر واخضر واصفر ) وراها دجاج وراها طماطم وهكذا



نرجع تانى للتسوية



رصينا فى الصينية عصيان الشيش طاووق نسيبها تتحمر من كل جانب على نار عالية




وبعدين نفولها او نلفها بفويل ونحطها تكمل نضج فى الفرن على نار هادية واول ما تستوى نعمل حركة الفحم المعروفة




هاتى قشرة بصل وحطى فيها معلقة زيت او زبدة وحطيها فى وسط الصينية واطفى فيها قطعة فحم مولعة



غطى الصينية بسرعة وسيبيها دقيقتين



ارفعى الغطاء وشيلى الفحمة ووزعى الزيت او الزبدة اللى طفينا فيها الفحم على عصيان الشيش طاووق



هياخد طعم الفحم.




المشاركة الاصلية بواسطة ماما فينو: نيجى بقى للكبيبة الشامى ودى طريقة صاحبة ماما جايباها من بلدها بلبنان




اولا الغطاء الخارجى عبارة عن



(نص كيلو لحم مفروم-نص كيلو برغل -قرفة -قرنفل - السر بقى نعصر نص ليمونة
عشان مش تفك منك -بصلة كبيرة مبشورة - 3 فصوص توم-ملح - فلفل اسود)



العصاج



(لحم مفروم - بصل- بهارات لحم -قرفة -ملح فلفل اسود - صنوبر )



نبدأ بقى بالطبقة الخارجية



نغسل البرغل و ننقعه ييجى نص ساعة فى مياه سخنة وبعدها نصفيه كويس جدا جدا جدا



نضيفه للحمة وباقى المقادير بتاعة الطبقة الخارجية و ع الكبة على طول واديها فرم عشان تبقى عجينة



ننقل ع الحشو او العصاج وده الناس بتنوع فيه



يعنى فى ناس بتستبدل الصنوبر بالبسلة او الزبيب او اى مكسرات عادية لكن الاصل هو الصنوبر طبعا



نعصج اللحمة عادى جدا نشوح البصل فى شوية زيت زيتون ونضيف اللحمة ونقلب بشوكة وكل ده على نار عاليه عشان متكلكعش



نضيف البهارات والملح والفلفل والقرفة ونهدى النار لحد ما تستوى ونضيف الصنوبر



كده بقى تبقى جاهزة



نحشيها بالشكل المعروف ليها (شكل البيضة )



ممكن تبقى حجم كبير او مينى وده اللى انا بفضله



لازم والخطوة دى مهمة نحطها فى الفريزر نص ساعة ع الاقل وبعدين تقليها فى زيت غزير سخن جدا




المشاركة الاصلية بواسطة ماما فينو: شوربة المشروم او الفراخ بالكريمة




الطريقة واحدة سواء كانت بالمشروم او الفراخ او الاتنين معا



نجيب بصلة وسط ونقطعها صغير وندبلها فى معلقة زبدة و زيت ع النار مجرد ما تبقى شفافة نضيف فص او فصين توم مدقوقين ناعم



ونقلب كويس ونحط ملح وفلفل ابيض وبعدها نضيف (المشروم او الفراخ او الاتنين
)ونقلب دقيقتين كده ونضيف كوب شوربة فراخ او مكعبين فاين فوودز مع كوب ماء



اول ما تغلى نضيف 2 كوب لبن كامل الدسم



هى المفروض بتتعمل بالكريمة اللبانى بس انا بعملها بلبن فل كريم اخف شوية




المشاركة الاصلية بواسطة mammousa: طريقة فاهيتا الفراخ زى مانا باعملها:



اول حاجه باجيب صدور الفراخ المخليه واقطعها مكعبات متوسطه
2- بانقعها فى خليط مكون من : ملح - فلفل - توم بودره - بابريكا (فلفل احمر
يعنى) - رشه صغيره قرفه - جوزة الطيب - صويا صوص ( وده اللى بيديها النكهه
المميزه) واسيبها فى النقع ده مش اقل من ساعتين .
3- احط قطعة سمن وشوية زيت على النار وبعدين نحط عليها مكعبات الفراخ ونقلبها عالسريع ونغطى علشان تنزل مايتها .
4- نسيبها تستوى فى مايتها هتلاقيها نزلت ميه كتير واذا احتاجت ميه ممكن تزودى شويه مايه بس سخنه
5- وقت ما الفراخ بتستوى باقطع واحدتين بطاطس متوسطه ونحمرها فى زيت قليل ونغطيعا لغاية ماتطرى شويى وبعد كده تحطى عليها ملح وفلفل
6- تحطى البطاطس على الفراخ وتسيبهم 10 دقايق بس قلبى بحرص عشان مايتهروش
7- بتكونى مقطعه بصل جوانح وفلفل وطماطم وتحطيهم على الفراخ والبطاطس وممكن
تحطى على الوش نقط عصير ليمون وتغطى وتسيبيه 10 دقايق كمان
وبس خلاص



المشاركة الاصلية بواسطة ماما فينو:
الرز بالخلطة اللى مجرباه وان شاء الله يعجبك





بس عاوزة اقول حاجة الاول




نبدأ بالرز بالخلطة




(رز بسمتى -بصل مبشور -ملح فلفل -زبدة وزيت -قرفة طبعا - حبهان مطحون -كركم - بابريكا ان وجدت -سكر-شوربة او مرقة فاين فوودز)



هاتى حلة وحطى الزيت والزبدة وشوحى فيها البصل المبشور لكل كيلو رز بحط بصلتين كبار وانتى ظبطى بقى حسب الكمية



نشوح البصل لحد ما يبقى ذهبى نضيف البهارات كلها



فى طاسة اخرى نكرمل السكر يعنى حطى حوالى معلقتين كبار سكر مع ربع كوب ماء وسيبيه ع النار لحد ما يصير بنى فاتح او ذهبى كراميل



نضيفه للبصل اللى شوحناه ونقلب وبعدين نضيف الرز المغسول بماء ساخن جيدا



نقلب لحد ما يسخن الرز جيدا عشان يبقى مفلفل



نضيف الشوربة المغليه (لكل كوب رز بسمتى كوبين الا ربع شوربة )



ونسويه زى العادى



يلاحظ حاجة مهمة



الكراميل اللى عملناه مش هيسكر الرز طالما ظبطى الملح بس هيديله طعم جميل ولون مميز مع الكركم



يا رب يعجبكم ان شاء الله.




وبكدة اكون على اد ما ادرت انا والفتوكات نقول طريقة كل الوصفات الجديدة.
ندخل بقى على السلطات واللى ممكن تكون:



سلطة خضرا- طرشى- بابا غنوج- سلطة الطحينة- سلطة الحمص- التومية- الكول سلو- سلطة الفاصوليا الخضرا.
ودى بعض الوصفات:
أولا: التومية:
أنا باعملها بالطريقة الدايت وبتكون طعمها حلو زى برة بالضبط
المكونات:
بطاطساية مسلوقة جدا جدا مع الإحتفاظ بمية السلق
ليمونتين كبار
3 فصوص توم كبيرة بيوريه (مفروم ناعم جدا)
خل - ملح
2 ملعقة زبادى كبيرة
4 ملعقة كبيرة مايونيز كبيرة

الطريقة :


دى بالذات شرحاها بالتفصيل لإنى عايزاكم كلكم تجربوها لو بتحبوا التومية زيى
- بتحطوا كل الحاجات اللى فاتت فى الخلاط وندور لو الخليط سميك نضيف حبة صغيرة من مية السلق ودة بيكون شكلها بعد الضرب
بصوا بقى أنا دايما باحتفظ بيها فى برطمان مغلق فى التلاجة زى المايونيز
بالضبط وباسحب منه زى ماأنا عايزة بيقعد عندى بالأسابيع وما بيجرالوش حاجة
وفى رمضان بيكون متجهز عندى من أول رمضان وباسحب منه الشهر كله.

ثانيا: الكول سلو :


ودى بالذات شرحاها برضه بالتفصيل لإنى لاحظت إنها غاليه عالفاضى بالرغم إن هى سهله جدا تتعمل فى البيت عالأقل حتكون مضمونة

المكونات:


- نصف كرنب سلطة
- واحد جزرة متوسطة
- 3 ملاعق خل كبيرة
- 4 ملاعق كبيرة مايونيز
- ملح
- 4 ملاعق كبيرة سكر
- 2 ملعقة كبيرة زبادى

الطريقة:


- نقطع الكرنب ناعم لو بالكبة يبقى كويس قوى بس عالسرعة الأولى
نبشر الجزر ناعم ولو بمبشرة الكبة يبقى أجمل
نحط كل مكونات الصوص عى بعضه ولو بالخلاط بيكون متجانس أكتر وبعدين نخلط الخضار بالصوص وبالهنا والشفا.
ملاحظات هامة جدا:
-ما تحاولوش تعملوا كمية كبيرة فى المرة الواحدة لإن طعم الكرنب بيتغير بعد يومين علشان كدة أنا إقترحت نصف كرنبة
- الجزر كميته بتكون أقل من الكرنب دايما لو أكتر بيكون لون الصوص برتقالى ودة مش مطلوب.


سلطة الفاصوليا الخضرا :



بصوا يا جماعة السلطة دى أنا واخداها من عضوات جميلات كتبوا عنها قبل كدة
فى المنتدى وخصوصا موضوع التعامل مع البصل كنت بصراحة ماعرفوش بس كانت
نتيجنه حلوة قوى زى المحلات وطبعا أنضف

المكونات:


- 250 جرام فاصوليا خضرا ويستحسن تكون طخينة يعنى مش عاملة رجيم
- 2 ملعقة كبيرة سكر
- ملح – خل-فلفل
- بصلة متوسطة متقطعة جوانح ننقعها شوية فى شوية مية مغلية وخل وشويه سكر صغيرة عشان نهدى شوية فى الطعم
- نصف فلفلة حمرا كبيرة متقطعة مكعبات

الطريقة :


- نسلق الفاصوليا وملح ونقطتين ليمون ونشطفها ونصفيها من مية السلق
- نجهز التتبيلة (ملح –خل –فلفل-سكر) ونحطهم عالفاصوليا والفلفل
- نصفى البصل من ميته ونقلبه مع الخضار
- وطبعا نسيبها شوية تتشرب.

ندخل بقى على الشوربات واللى ممكن تكون كذا حاجة

:لسان العصفور- شعرية- شوربة الكريمة- شوربة الطماطم .

ندخل بقى على العصائر والحلويات:


خشاف- قمر الدين- كنافة بالكريمة- عصير مانج او فراوله او مشمش طبيعى- عصير
تمر او دوم او ثوبيا او عرق سوس او كركدية- قطايف بالكريمة والمكسرات- لبن
بالبلح والعسل- جلاش بالمكسرات او الكريمة- بسبوسة بالكريمة- مهلبية-
كسترد- كريم كراميل- سمبوسة بالكريمة والمكسرات- ام على - الماظيه- عصير
اناناس بالكيوى- كنافه كب كييك- زلابية وبلح الشام- فروت سلاط- موز باللبن-
ارز باللبن.

اما بالنسبة للمقبلات: فاحنا ممكن نحط جنب الاكل بطاطس مقلية- سمبوسة- بطاطس كروكيت- كبيبة شامى- جبنة مقلية.


بتدى منظر حلو للأكل وبتحسس الواحدة انها عملت احاجت كتير...ودول ممكن نعمل منهم كمية دلوقتى ونحفظهم فى الفريزر ونطلعهم على القلية

تعليقات القراء



توقيع : شوشو





تم النشر بقلم :سمسمه:الجمعة يوليو 29, 2011 3:49 am - -

 المشاركة رقم: #2
سمسمه
ست الستات
تواصل معى
بيانات اضافيه [+]
  339
  30/05/2011
لوني المفضل : Tomato
رد: 30 وصفه لفطاااار رمضان وبعد الوصفات للعزومااااااااات تعالى بسرعه
تسلم الايادى انا نقلتهم عنى عالجهاز وها اطبق اللى يناسبنى منهم

كل سنهن وانتوا طيبين

تعليقات القراء



توقيع : سمسمه






الإشارات المرجعية



الــرد الســـريـع

..


مواضيع ذات صلة


«الموضوع السابق|الموضوع التالي»

30 وصفه لفطاااار رمضان وبعد الوصفات للعزومااااااااات تعالى بسرعه Collap10تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة