انت الآن تتصفح منتدى الستات

الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

اخر المواضيع منتدى الستات

        جديدحظك اليوم الاثنين 19-10-2015 كل الابراج بالتفصييل خبز فينو حكاية هششان ايه مقولكيش عليه و كله بالصور تعالي اتفرجي  Icon_minitimeالأحد أكتوبر 18, 2015 7:41 pm من طرفجديدتحميل وقراءة كتاب هموم البنات pdf للكاتب ايمن الحسينىخبز فينو حكاية هششان ايه مقولكيش عليه و كله بالصور تعالي اتفرجي  Icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 14, 2015 11:18 pm من طرفجديداخبار الطقس ودرجات الحرارة اليوم فى مصر الخميس 15/10/2015 خبز فينو حكاية هششان ايه مقولكيش عليه و كله بالصور تعالي اتفرجي  Icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 14, 2015 11:08 pm من طرفجديدتوقعات الابراج فى شهرتشرين الثانى,نوفمبر 2015 كل الابراج بالتفصييل,abraj خبز فينو حكاية هششان ايه مقولكيش عليه و كله بالصور تعالي اتفرجي  Icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 14, 2015 10:38 pm من طرفجديدسعر الذهب اليوم فى السوق المصرى الاربعاء 14/10/2015 خبز فينو حكاية هششان ايه مقولكيش عليه و كله بالصور تعالي اتفرجي  Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 13, 2015 8:30 am من طرفجديدمشاهدة -تغطية كل #اخبار برنامج #ستار_اكاديمى 11 ,Star Academy 11 ,مشاهدة قناة ستار اكاديمى بث مباشر 24/24 ساعةخبز فينو حكاية هششان ايه مقولكيش عليه و كله بالصور تعالي اتفرجي  Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 13, 2015 8:17 am من طرفجديدتوقعات الابراج فى شهرتشرين الثانى,نوفمبر 2015 ,abraj ,توقعات نجلاء قبانى شهر نوفمبر تشرين الثانى 2015خبز فينو حكاية هششان ايه مقولكيش عليه و كله بالصور تعالي اتفرجي  Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 13, 2015 7:52 am من طرفجديدالابراج اليوم الخميس 22-1-2015 ,كل الابراج بالتفصيل,abrajخبز فينو حكاية هششان ايه مقولكيش عليه و كله بالصور تعالي اتفرجي  Icon_minitimeالأحد مايو 31, 2015 5:11 pm من طرفجديدالابراج اليوم الجمعة 23-1-2015 ,كل الابراج بالتفصيل,abrajخبز فينو حكاية هششان ايه مقولكيش عليه و كله بالصور تعالي اتفرجي  Icon_minitimeالأحد مايو 31, 2015 5:11 pm من طرفجديدالابراج اليوم السبت 24-1-2015 ,كل الابراج بالتفصيل,abrajخبز فينو حكاية هششان ايه مقولكيش عليه و كله بالصور تعالي اتفرجي  Icon_minitimeالأحد مايو 31, 2015 5:10 pm من طرف




تم النشر بقلم :شوشو:الخميس يوليو 28, 2011 5:36 pm - -

 المشاركة رقم: #1
شوشو
المدير العام
المدير العام
تواصل معى
http://www.el6tat.com/
بيانات اضافيه [+]
  12080
  04/05/2011
 الموقع المدير العام
لوني المفضل : Tomato
خبز فينو حكاية هششان ايه مقولكيش عليه و كله بالصور تعالي اتفرجي
[size=25][b]بسم الله الرحمن الرحيم[/size][/b]



[size=25][b][size=25][b][size=25][b][size=25][b][b][size=25]و الصلاة و السلام علي اشرف المرسلين[/b][/size][/b][/size][/b][/size][/b][/size][/b]


[/size]



[size=25][size=25][b][size=25][b][size=25][b][b][b][size=25]السلام عليكن و رحمة الله و بركاته[/b][/b][/size][/b][/size][/b][/size][/b][/size][/size]


[size=25]اليوم ان شاء الله
هقولكوا علي طريقة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
او الصامولي
او البرجر
زي ما تحبي تسمية و ان كان الامولي يختلف عن البرجر في التشكيل
مهم اوي في عجينة النهاردة التخمير في كل مراحلها
بعد عجن العجينة لازم ترتاح
و بعد التشكيل لازم حجمها يزداد الضعف
و مهم كمان ان تتركي مسافة كافية بين الرغيف و الناتي عشان مش يلزق و شكله يبقي مش ظريف
نتوكل علي الله
و ندخل المطبخ
بس لازم نغطي شعرنا
هههههههههههههه
عقدة حياتي جوزي مربيني
باسم الله توكلنا علي الله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

المقادير

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
3 م ك حليب بودر
2 م ك سكر
1 م ك خميرة فورية و ان كانت الطازجة افضل فهي بمثابة محسن للمعجنات عموما
1 م ك بيكنج بودر
1 م ك خل
1 كوب حليب سائل
2\1 كوب ماء
2 م ك زبدةسائلة
1 بيضة
1 م ص ملح

الطريقة :

سخني [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]والماء الى ان يصبح دافئ .... ثم اتركيه يبرد جانبا ....

في وعاء كبير اخلطي4\3 1 كوب من الدقيق والخميرة والسكر و الخل ثم اضيفي خليط الحليب ثم البيضة وحركي الخليط

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

و نترك الخميرة لتنشط قليلا

لاحظن كيف خمرت

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





..... ثم اضيفي باقي الطحين
نصف كوب في كل مرة واعجني واضربي العجينة بقوة بعد كل اضافة ... من الممكن
انك ما تحتاجين لكل الدقيق ....


عندما تصبح العجينة كتلة
.... انقليها الى ترابيزة مرشوشة بالدقيق واستمري بالعجن لمدة من 10 الي 15
دقيقة الى ان تصبح العجينة ناعمة ومطاطية و ملسا و بيضاء ... و اذا توافرت
العجانة بيكون افضل والجهد اقل .... لأن مدة العجن لازم تكون كافية حتى
نحصل نتيجة نهائية جيدة .... انا هنا عجنتها باليد .... وهذا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

.... متماسكة وما تتلصق وبنفس الوقت غير قاسية ....
اتركي العجينة لترتاح
مدة نصف ساعة تقريبا
انا لأن الجو كان حااااااااااار رتفعت و ازدادت


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ثم شكليها الى كرات متساوية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ثم قومي بفردها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ثم ابدأي بلفها باحكام باستخدام اصبع السبابة و الابهام

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


ثم ضعيه في صاج الخبز و لا تنسي مراعاة مسافة كافية
و ان اردتيه لامعا ممكن [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثم وضع سمسم و حبة البركة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



ثم اتركيه يرتاح

لا حظي كيف الحجم تضاعف و هذا من اسرار الفينو الهش

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


نيجي بقي للبرجر

انتي بتعمليه دوائر صغار انا عملته مني برجر
و بعد ما جعلته كامل الاستدارة وضعته في صنية الكب كيك
ليه بقي ؟؟؟
عشان اضمن بفضل الله انه كله هيكون مقاس واحد لأني حسيت الفينو بتاعي مفعكش و مش مظبوط في التشكيل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

يخبز في فرن متوسط الحرارة تقريبا علي 200 درجة

و النتيجة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


و هذا هو بفضل الله الدليل

دليل هشاشانه هههههههههههههه


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


و طبعا كنت بفضل الله عملت الميني تشيكن برجر
وحشيته
و ادي الصورة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


منقول
[/size]

تعليقات القراء



توقيع : شوشو





تم النشر بقلم :hch:السبت نوفمبر 19, 2011 2:55 pm - -

 المشاركة رقم: #2
المشرف المساعد
المشرف المساعد
تواصل معى
بيانات اضافيه [+]
  1
  19/11/2011
لوني المفضل : Tomato
رد: خبز فينو حكاية هششان ايه مقولكيش عليه و كله بالصور تعالي اتفرجي
Razzشكرا على الوصفة

تعليقات القراء



توقيع : hch






الإشارات المرجعية



الــرد الســـريـع

..


مواضيع ذات صلة


«الموضوع السابق|الموضوع التالي»

خبز فينو حكاية هششان ايه مقولكيش عليه و كله بالصور تعالي اتفرجي  Collap10تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة