يا لهوتتتتتتتتتتتتتي جوزي عازم صحابه حوالي 3872878 نفر في رمضان ومش عارفه اعمل ايه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
بالله عليكم حلفتكم بالله امنتكم امانه تقولولي اعمل ايه في العزومه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
جوزي اتصل بيا وقاللي عازم مامته وباباه واخواته وعيالهم وجوازهم ومراتاتهم وجيارناهم وصحابهم اول يوم رمضان [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
بجد مواضيعكو كلها تفطس من الضحك[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] كلها عن رمضان وحوسه رمضان في العزومات
ولا جوزك وهو هالل عليكي كده وعلي وشه الابتسامه البايخه دي عارفينها طبعا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] وهو جاي يبلغك الخبر المشؤوم
2- احلي طريقه لاحلي صلصه الطريقه دي جميله جدا جدا في حفظ الطماطم مش بس كده كمان اسهل من السهوله حطيها زي ما هي سليمه في درج من ادراج الفريزر وعند الاستعمال طلعي الكميه المطلوبه وسيبيها تفك خااااااااااااالص هاتلاقي القشره انفصلت لوحدها شيلي القشر كله وحطيها في طبق بعد ثواني معدوده هاتلاقيها نزلت ميه صفرا الميه دي بقي فيها كل المراره والحموضه اللي بتبقي في الطماطم نرمي الميه طبعا ونضرب الطماطم في الخلاط ونحطها دقايق قليله تتسبك مش بتاخد وقت خااااااااااااااااااااااالص
اولا : لانها شبه مستويه في الفريزر
ثانيا : لان الميه اللي نزلت دي وفرت الوقت اللي بتقعده علي النار علشان تتركز وكمان مش فيها اي حموضه وبتبقي مسكره وجميله جدا جدا جدا
بجد احلي طريقه جربتها للطماطم ده غير انها سهله جدا ولا تضربي وبعدين تصفي وبعدين تسبكي ووجع القلب ده
ولكن لو مزنوقه ومافيش طماطم واضطريتي تستخدمي الصلصه الجاهزه اوكي بس المشكله ان الصلصه البواكي طعمها مر جدا ولاذع جدا الحل نحطلها لبن بجد طعمها تحففففففففففففه ومش هاتفرقيها عن الفريش نايجيلا لاوسون اكتر من مره اشوفها بتعمل كده في صلصه المكرونه وكنت ممستغرباها قوي وقرفانه منها زيك كده بالظبط لحد ما جربتها في مره وقلت رزقي علي الله لقيتها في منتهي الجمال وجوزي ماعرفهاش خاااااااااااااااااالص كان لونها احمر فاتح مش غامق وطعمها مسكر وجميل لاني كمان باحطلها سكر
3-حفظ المشمش لعمل قمر الدين والمهلبيه والعصير
انا كمان حافظه السنه دي فراوله وخوخ وعنب علشان العصاير طبعا ده بقي بيختلف من بيت للتاني حسب امكانياتك
بعد عناء شديد مع الحلل والمواعين اللي احط فيها الحاجه من بالليل لتاني يوم في التلاجه وكركبه والحاجه تبقي فوق بعضها وساعات مش بالاقي مكان اصلا بتبقي اتملت عالاخر وابقي مش عارفه اودي الحاجه فين توصلت للحل ده الاكياس البلاستك بتاعه السندوتشات اه كلنا بنشيل فيها الاكل في الفريزر بس انا بقي باحط فيها كل شئ تتخيلوه حتي الشوربه والسلطات باعملها من بالليل واشيلهم كلهم في الاكياس دي وكل حاجه متتبله احطها في اكياس والنتيجه بقي قبل العزومه بيوم كله هايتجهز ويخش التلاجه او الفريزر
والمواعين تتغسل وتتشال والمطبخ يتنضف
ده غير ان مافيش روايح هاتكرف علي بعض علشان لو عامله اي صنف حلو من بالليل لو حطيتي جنبه الفراخ واللحمه المتتبله والسلطات وكده الريحه هاتكرف وهاتبقي وحشه قوي
يوم العزومه مافيش مواعين فجاه تتكربس فوق دماغك تفتحي الاكياس علي الفرن او البوتاجاز او اطباق التقديم عدل وترمي الكيس بدون اي عناء بجد فكره حلوه اتمني كلكو تجربوها
تعملي العناب اللي هو تمر هندي علي كركديه طعمه احلي بكتير من الكركديه لوحده او التمر لوحده
وطبعا لازم ياخد غلوه علي النار وبعدين يتركن في المطبخ عادي
تعملي خروب ودوم
هاقوللكو علي طريقه رهيييييييييييييييييييييييبه لعمل الدوم والخروب تشوحي شويه سكر علي النار لحد مايتكرمل وتضيفي الخروب او الدوم وتقلبي كويس لحد مايحمر قوي صبي فوقه ميه كافيه لغمره سيبيه يبرد علي جنب ويتركن برضه في المطبخ لحد الصبح
نعمل الخشاف
قراصيا علي مشمشيه علي بلح علي قمر الدين علي تين كله يتقطع ويتنضف ويتنقع في ميه عاديه من الحنفيه وفي ناس بتحب تحطله لبن ويتركن في المطبخ لحد الصبح
تجهيز الشربات للحلويات واي صنف حلويات بارد زي المهلبيه وقمر الدين والجيلي يتعمل قبلها بيوم ويتصب في الاطباق ويتزين ويتشال في التلاجه
هاقوللكو علي احلي وصفه للشربات بجد رهيييييييييييييييييييييييييييييييييب
كيلو سكر علي كوبايتين ميه لو عاوزينه خفيف او كوبايه واحده لو عاوزينه تقيل وعليهم ربع كيلو عسل جلوكوز بيخلي الشربات يلمع ويقعد كتيييييييييييييير ممكن نعمله من قبل رمضان حتي ونحط عليهم اما لمونه او ربع ملعقه ملح لمون
طريقه الاوبن بوفيه كل الاكل يتحط في سرافيس و الاطباق بعدد المعزومين داير مايدور السفره جنب كل طبق منديل سفره شيك ملفوف فيه شوكه ومعلقه وسكينه توفيرا برضه للمكان واسهل من الرص حوالين الاطباق كل طبق جنبه كاس وكوبايه الكاس للعصير والكوبايه للميه وطبعا شفشفق الميه مع طقم الكوبايات لو في شوربه يبقي مج الشوربه يتحط فوق الطبق الفاضي لان المفروض ان الواحد بيشرب الشوربه الاول ويخلصها ويركن المج علي جنب ويبدا يختار من البوفيه اللي هو عاوزه
اه انتي تعبانه مفهوم بس هم مالهومش ذنب هههههههههههههههههه ورينا صفين اللولي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
هنا بقي الكل بيساعدك حتي المعازيم نفسهم
السلطات طلعيها من التلاجه وحطيها في اطباق كبيره او سرافيس برضه المهم ان كل نوع يتحط في طبق واحد بس
كل الاكل في سرافيس زي متفقنا طلعي اشكال التزيين من الميه اللي منقوعه فيها وزيني كل سرفيس قبل مايطلع من المطبخ خلاص كده رصيتي الاكل والسلطات والمخللات صبي الميه والعصير لكل فرد قطعي العيش اربع ارباع وحطيه في سله العيش ويتحط في اخر السفره لان غالبا محدش بيحتاجه