انت الآن تتصفح منتدى الستات

الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

اخر المواضيع منتدى الستات

        جديدحظك اليوم الاثنين 19-10-2015 كل الابراج بالتفصييل تعالى اقولك خطوات  علشان تحضرى اجمد واحلى عزومه فى رمضان بجد رووعه Icon_minitimeالأحد أكتوبر 18, 2015 7:41 pm من طرفجديدتحميل وقراءة كتاب هموم البنات pdf للكاتب ايمن الحسينىتعالى اقولك خطوات  علشان تحضرى اجمد واحلى عزومه فى رمضان بجد رووعه Icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 14, 2015 11:18 pm من طرفجديداخبار الطقس ودرجات الحرارة اليوم فى مصر الخميس 15/10/2015 تعالى اقولك خطوات  علشان تحضرى اجمد واحلى عزومه فى رمضان بجد رووعه Icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 14, 2015 11:08 pm من طرفجديدتوقعات الابراج فى شهرتشرين الثانى,نوفمبر 2015 كل الابراج بالتفصييل,abraj تعالى اقولك خطوات  علشان تحضرى اجمد واحلى عزومه فى رمضان بجد رووعه Icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 14, 2015 10:38 pm من طرفجديدسعر الذهب اليوم فى السوق المصرى الاربعاء 14/10/2015 تعالى اقولك خطوات  علشان تحضرى اجمد واحلى عزومه فى رمضان بجد رووعه Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 13, 2015 8:30 am من طرفجديدمشاهدة -تغطية كل #اخبار برنامج #ستار_اكاديمى 11 ,Star Academy 11 ,مشاهدة قناة ستار اكاديمى بث مباشر 24/24 ساعةتعالى اقولك خطوات  علشان تحضرى اجمد واحلى عزومه فى رمضان بجد رووعه Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 13, 2015 8:17 am من طرفجديدتوقعات الابراج فى شهرتشرين الثانى,نوفمبر 2015 ,abraj ,توقعات نجلاء قبانى شهر نوفمبر تشرين الثانى 2015تعالى اقولك خطوات  علشان تحضرى اجمد واحلى عزومه فى رمضان بجد رووعه Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 13, 2015 7:52 am من طرفجديدالابراج اليوم الخميس 22-1-2015 ,كل الابراج بالتفصيل,abrajتعالى اقولك خطوات  علشان تحضرى اجمد واحلى عزومه فى رمضان بجد رووعه Icon_minitimeالأحد مايو 31, 2015 5:11 pm من طرفجديدالابراج اليوم الجمعة 23-1-2015 ,كل الابراج بالتفصيل,abrajتعالى اقولك خطوات  علشان تحضرى اجمد واحلى عزومه فى رمضان بجد رووعه Icon_minitimeالأحد مايو 31, 2015 5:11 pm من طرفجديدالابراج اليوم السبت 24-1-2015 ,كل الابراج بالتفصيل,abrajتعالى اقولك خطوات  علشان تحضرى اجمد واحلى عزومه فى رمضان بجد رووعه Icon_minitimeالأحد مايو 31, 2015 5:10 pm من طرف




تم النشر بقلم :شوشو:السبت يوليو 23, 2011 1:55 pm - -

 المشاركة رقم: #1
شوشو
المدير العام
المدير العام
تواصل معى
http://www.el6tat.com/
بيانات اضافيه [+]
  12080
  04/05/2011
 الموقع المدير العام
لوني المفضل : Tomato
تعالى اقولك خطوات علشان تحضرى اجمد واحلى عزومه فى رمضان بجد رووعه



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


الحقووووووووووووووني عندي عزومه اول يوم رمضان

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


يا لهوتتتتتتتتتتتتتي جوزي عازم صحابه حوالي 3872878 نفر في رمضان ومش عارفه اعمل ايه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


بالله عليكم حلفتكم بالله امنتكم امانه تقولولي اعمل ايه في العزومه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



جوزي اتصل بيا وقاللي عازم مامته وباباه واخواته وعيالهم وجوازهم ومراتاتهم وجيارناهم وصحابهم اول يوم رمضان
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

بجد مواضيعكو كلها تفطس من الضحك[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] كلها عن رمضان وحوسه رمضان في العزومات


[size=25]وكأن عزومه رمضان دي وحش مخيييييييييييييف
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


بعبع كلنا بنترعب منه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



ولا جوزك وهو هالل عليكي كده وعلي وشه الابتسامه البايخه دي عارفينها طبعا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وهو جاي يبلغك الخبر المشؤوم



ولا كانه عمل حاجه علي وشه برائه الاطفال

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


انهارده هانناقش الصعوبات اللي بتواجهنا كلنا في عزومات رمضان
ونحاول نتغلب عليها ان شاء الله

وهانحاول نروض الوحش المخيف ده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


ونحوله الي ملاك لطيف ورقيق[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]







[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
يلا ورايا يا ولاد بس متردوش لحد ماخلص

[/size]





اولا تجهيزات ما قبل رمضان



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



اكيد كل بيت دلوقتي فيه ديب فريزر
ده بقي لازم نستغله اسوا استغلال

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

1- حفظ التوم والبصل

قشري التوم والبصل بكميات كبيره وافرميهم عادي في الكبه ولكن اياكي تحطيه كده زي ماهو
لازم يتغطي تماما بالزيت علشان لونه مايسودش وطعمه مايتغيرش



طبعا ممكن نجيب اتوم في اول الموسم بيكون طري خالص
يادوب نشيل القشره ونفرمه في الكبه وبرضه نغطيه تماما بالزيت



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

2- احلي طريقه لاحلي صلصه
الطريقه دي جميله جدا جدا في حفظ الطماطم مش بس كده
كمان اسهل من السهوله
حطيها زي ما هي سليمه في درج من ادراج الفريزر
وعند الاستعمال طلعي الكميه المطلوبه وسيبيها تفك خااااااااااااالص هاتلاقي القشره انفصلت لوحدها
شيلي القشر كله وحطيها في طبق بعد ثواني معدوده هاتلاقيها نزلت ميه صفرا
الميه دي بقي فيها كل المراره والحموضه اللي بتبقي في الطماطم
نرمي الميه طبعا ونضرب الطماطم في الخلاط
ونحطها دقايق قليله تتسبك مش بتاخد وقت خااااااااااااااااااااااالص


اولا : لانها شبه مستويه في الفريزر

ثانيا : لان الميه اللي نزلت دي وفرت الوقت اللي بتقعده علي النار علشان تتركز وكمان مش فيها اي حموضه
وبتبقي مسكره وجميله جدا جدا جدا

بجد احلي طريقه جربتها للطماطم ده غير انها سهله جدا ولا تضربي وبعدين تصفي وبعدين تسبكي ووجع القلب ده

ولكن لو مزنوقه ومافيش طماطم واضطريتي تستخدمي الصلصه الجاهزه
اوكي بس المشكله ان
الصلصه البواكي طعمها مر جدا ولاذع جدا
الحل نحطلها لبن بجد طعمها تحففففففففففففه ومش هاتفرقيها عن الفريش
نايجيلا لاوسون اكتر من مره اشوفها بتعمل كده في صلصه المكرونه وكنت ممستغرباها قوي وقرفانه منها زيك كده بالظبط
لحد ما جربتها في مره وقلت رزقي علي الله لقيتها في منتهي الجمال وجوزي ماعرفهاش خاااااااااااااااااالص
كان لونها احمر فاتح مش غامق وطعمها مسكر وجميل لاني كمان باحطلها سكر





3-حفظ المشمش لعمل قمر الدين والمهلبيه والعصير




انا كمان حافظه السنه دي فراوله وخوخ وعنب علشان العصاير
طبعا ده بقي بيختلف من بيت للتاني حسب امكانياتك

[size=25]ثانيا تجهيزات ما قبل العزومه بيوم


1-شراء كل شئ متعلق بالعزومه ممكن نحتاجه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
2- الاكياس البلاستك

بعد عناء شديد مع الحلل والمواعين اللي احط فيها الحاجه من بالليل لتاني يوم في التلاجه وكركبه والحاجه تبقي فوق بعضها
وساعات مش بالاقي مكان اصلا بتبقي اتملت عالاخر وابقي مش عارفه اودي الحاجه فين
توصلت للحل ده الاكياس البلاستك بتاعه السندوتشات
اه كلنا بنشيل فيها الاكل في الفريزر بس انا بقي باحط فيها كل شئ تتخيلوه
حتي الشوربه والسلطات باعملها من بالليل واشيلهم كلهم في الاكياس دي
وكل حاجه متتبله احطها في اكياس
والنتيجه بقي
قبل العزومه بيوم كله هايتجهز ويخش التلاجه او الفريزر

والمواعين تتغسل وتتشال والمطبخ يتنضف

ده غير ان مافيش روايح هاتكرف علي بعض
علشان لو عامله اي صنف حلو من بالليل لو حطيتي جنبه الفراخ واللحمه المتتبله والسلطات وكده الريحه هاتكرف وهاتبقي وحشه قوي


يوم العزومه مافيش مواعين فجاه تتكربس فوق دماغك
تفتحي الاكياس علي الفرن او البوتاجاز او اطباق التقديم عدل وترمي الكيس بدون اي عناء
بجد فكره حلوه اتمني كلكو تجربوها

- التحضير المسبق للمكونات [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


  • يعني قبل العزومه بيوم لازم كل السلطات تكون جاهزه خالص ومحطوطه في اكياس في التلاجه زي ماتفقنا
لان السلطات كل مابتقعد بتحلو[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

تلاقي كل السلطات اللي بنحبها اعملي منها اللي تقدري عليه ويا سلام لو عملتيهم كلهم

بوفيه سلطات بيتزا هت



  • اللي هايحتاج تتبيل يتتبل ويتشال برضه في اكياس في التلاجه
  • لو هانعمل اي
    صينيه فيها بشامل يتعمل قلبها بيوم او اتنين او حتي تلاته ويتشال في
    الفريزر وساعه الاستعمال يتفك علي النار لحد مايسخن ويستعمل علي طول


  • اللحمه المفرومه تتعصج وتتشال في الفريزر بس مش كتير لان طعمها بيغير وان كنت انا مش بافضل الموضوع ده
ممكن قبلها بيوم تتعصج وتتشال في التلاجه مش الفريزر



  • اي معجنات او سمبوسك تتعمل عالقلي وتتشال في التلاجه برضه علشان هي محشيه لحمه مفرومه وزي ماتفقنا طعمها بيغير


  • الخضار يتنضف ويتغسل ويتقطع ويتجهز ولو هاتستعملي البطاطس يبقي تتقطع وتتنقع في ميه وتتساب في المطبخ عادي


  • اي حاجه بسيطه ممكن تتعمل اعمليها واخلصي منها


  • لو الرز محتاج تنقيه يتنقي ويتشال
وان كنت مش مع انك تستعملي نوع رز ردئ اصلا
انا باحب اجيب الرز المغسول كمان يادوب بافتح الكيس علي الحله

  • يعني اي شئ يوفر وقت ومجهود ماتتردديش فيه


  • منصحش بتجربه اي صنف جديد الا في حدود ضيقه
يعني الوصفه تكوني متاكده منها من حد موثوق زيي كده ههههههههههه
وتكوني حاسسه انك هاتقدري تعمليها او عندك خلفيه عنها من الاول



العصاير والمشروبات


  • تعملي العناب اللي هو تمر هندي علي كركديه طعمه احلي بكتير من الكركديه لوحده او التمر لوحده
وطبعا لازم ياخد غلوه علي النار وبعدين يتركن في المطبخ عادي

  • تعملي خروب ودوم
هاقوللكو علي طريقه رهيييييييييييييييييييييييبه لعمل الدوم والخروب
تشوحي شويه سكر علي النار لحد مايتكرمل وتضيفي الخروب او الدوم وتقلبي كويس لحد مايحمر قوي
صبي فوقه ميه كافيه لغمره
سيبيه يبرد علي جنب ويتركن برضه في المطبخ لحد الصبح



  • نعمل الخشاف
قراصيا علي مشمشيه علي بلح علي قمر الدين علي تين
كله يتقطع ويتنضف ويتنقع في ميه عاديه من الحنفيه وفي ناس بتحب تحطله لبن ويتركن في المطبخ لحد الصبح




  • تجهيز
    الشربات للحلويات واي صنف حلويات بارد زي المهلبيه وقمر الدين والجيلي
    يتعمل قبلها بيوم ويتصب في الاطباق ويتزين ويتشال في التلاجه
  • هاقوللكو علي احلي وصفه للشربات بجد رهيييييييييييييييييييييييييييييييييب
كيلو سكر علي كوبايتين ميه لو عاوزينه خفيف او كوبايه واحده لو عاوزينه تقيل وعليهم ربع كيلو عسل جلوكوز
بيخلي الشربات يلمع ويقعد كتيييييييييييييير ممكن نعمله من قبل رمضان حتي ونحط عليهم اما لمونه او ربع ملعقه ملح لمون





وكمان الكنافه بالمكسرات

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
3- تزيين الاكل

ماينفعش نغفل عنه خالص او نهمل فيه لان هو ده العنواان بتاع اي عزومه
ولو العنوان جذاب ومغري الناس ممكن تنسي الاكل اصلا لو فيه اي غلطه

عامه انا باعمل اشكال كتير من اشكال الزينه قبل العزومه بيوم وتتنقع في الميه وتتشال في كيس بلاستك وفي التلاجه

هنا هاتلاقي تزيين الاكل من مطبخي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



4-طبعا التوم والبصل والطماطم متخزنين في الفريزر

خلاص كده تقريبا مش فاضل غير حاجات بسيطه يوم العزومه


اليوم الموعود (البعبع )[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



  • الصبح هاتطلعي اللحوم المتبله والاصناف اللي هاتحتاج شوي او الصواني او الطواجن
وتقفلي كله وتدخليه الفرن او عالبوتاجاز واللي هايحتاج قلي يتقلي ويبقي يتسخن في الفرن قبل الاكل بنص ساعه

ماعدا الرز سيبيه شويه


  • ساعه بالكتير هاتكوني مخلصه لان كل حاجه شبه جاهزه


  • دلوقتي التلاجه فضيت الي حد ما هاتعملي ايه
تاخدي العصاير اللي مجهزينها وناقعينها من بالليل تحطيها في التلاجه علشان تسقع وياريت تكوني عامله مكعبات تلج تحطي في كل شفشق

كام قطعه تلج علشان يسقعوا بسرعه وتسيبيهم في التلاجه


  • تلفي لفه علي الشقه تظبطيها عاده باسيب المهمه دي علي جوزي


  • الاكل خلص وطلع من الفرن سيبيه علي جنب يهدي


  • ابداي اعملي الحلويات اللي هاتحتاج فرن زي الكنافه او الجلاش
خلصيها واركنيها برضه في المطبخ مش التلاجه
اعملي الرز

لانه يفضل انه يبقي سخن ويتقدم علي طول



الرز بالمكسرات الشهير بتاعي رووووووووووووووووعه
[center]باعمله في اي عزومه او الرز المعمر الاتنين احلي من بعض




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


  • خلاص فاضل ساعه علي المغرب
الاكل كله خلصان والعصايروالحلو في التلاجه

  • جوزك بقي عليه العيش والمخللات


  • رصي السفره
هاقوللك علي طريقتي في رص السفره

بتوفر مكان ووقت ومجهود
طريقه الاوبن بوفيه كل الاكل يتحط في سرافيس
و الاطباق بعدد المعزومين داير مايدور السفره
جنب كل طبق منديل سفره شيك ملفوف فيه شوكه ومعلقه وسكينه توفيرا برضه للمكان واسهل من الرص حوالين الاطباق
كل طبق جنبه كاس وكوبايه الكاس للعصير والكوبايه للميه وطبعا شفشفق الميه مع طقم الكوبايات
لو في شوربه يبقي مج الشوربه يتحط فوق الطبق الفاضي
لان المفروض ان الواحد بيشرب الشوربه الاول ويخلصها ويركن المج علي جنب ويبدا يختار من البوفيه اللي هو عاوزه





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


  • قبل الاذان بنص ساعه
المعازيم وصلوا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



رحبي بيهم بلاش التكشيره دي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
اه انتي تعبانه مفهوم بس هم مالهومش ذنب هههههههههههههههههه ورينا صفين اللولي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]






هنا بقي الكل بيساعدك حتي المعازيم نفسهم






السلطات طلعيها من التلاجه وحطيها في اطباق كبيره او سرافيس برضه المهم ان كل نوع يتحط في طبق واحد بس
كل الاكل في سرافيس زي متفقنا
طلعي اشكال التزيين من الميه اللي منقوعه فيها وزيني كل سرفيس قبل مايطلع من المطبخ
خلاص كده رصيتي الاكل والسلطات والمخللات
صبي الميه والعصير لكل فرد
قطعي العيش اربع ارباع وحطيه في سله العيش ويتحط في اخر السفره لان غالبا محدش بيحتاجه




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



السفره جاهزه ماشاء الله تبارك الله



بجد شكلها يفرح والتزيين والعصاير الاكل كله يشرف بجد



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
متخيلينها معايا هههههههههههههههه
صبي اطباق الخشاف وجوزك يخرج يقدم للضيوف الخشاف في الصالون مش علي السفره




اولا علشان المكان
ثانيا علشان كل واحد هاياكل طبق الخشاف ويقوم يصلي المغرب





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



نرجع للسفره نقعد كلنا حوالين السفره
انتي طبعا لازم الكرسي بتاعك يكون جنب الباب او اقرب للمطبخ علشان تعرفي تتحركي بسهوله لو احتجتي حاجه




خلاص كلنا وهيصنا وشربنا العصاير وحلينا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



تسلم ايديكي يا ست الكل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الاكل كله جميل والسفره جميله ورمضان كريم وعقبال كل سنه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



نسيبك بقي علشان المواعين والذي منه هههههههههههههههههههههههه[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]







وكل عزومه وانتي طيبه ويجعله عامر





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

[/center]
[/size]

تعليقات القراء



توقيع : شوشو






الإشارات المرجعية



الــرد الســـريـع

..


مواضيع ذات صلة



تعالى اقولك خطوات  علشان تحضرى اجمد واحلى عزومه فى رمضان بجد رووعه Collap10تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة