انت الآن تتصفح منتدى الستات

الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

اخر المواضيع منتدى الستات

        جديدحظك اليوم الاثنين 19-10-2015 كل الابراج بالتفصييل سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا Icon_minitimeالأحد أكتوبر 18, 2015 7:41 pm من طرفجديدتحميل وقراءة كتاب هموم البنات pdf للكاتب ايمن الحسينىسفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا Icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 14, 2015 11:18 pm من طرفجديداخبار الطقس ودرجات الحرارة اليوم فى مصر الخميس 15/10/2015 سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا Icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 14, 2015 11:08 pm من طرفجديدتوقعات الابراج فى شهرتشرين الثانى,نوفمبر 2015 كل الابراج بالتفصييل,abraj سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا Icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 14, 2015 10:38 pm من طرفجديدسعر الذهب اليوم فى السوق المصرى الاربعاء 14/10/2015 سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 13, 2015 8:30 am من طرفجديدمشاهدة -تغطية كل #اخبار برنامج #ستار_اكاديمى 11 ,Star Academy 11 ,مشاهدة قناة ستار اكاديمى بث مباشر 24/24 ساعةسفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 13, 2015 8:17 am من طرفجديدتوقعات الابراج فى شهرتشرين الثانى,نوفمبر 2015 ,abraj ,توقعات نجلاء قبانى شهر نوفمبر تشرين الثانى 2015سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 13, 2015 7:52 am من طرفجديدالابراج اليوم الخميس 22-1-2015 ,كل الابراج بالتفصيل,abrajسفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا Icon_minitimeالأحد مايو 31, 2015 5:11 pm من طرفجديدالابراج اليوم الجمعة 23-1-2015 ,كل الابراج بالتفصيل,abrajسفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا Icon_minitimeالأحد مايو 31, 2015 5:11 pm من طرفجديدالابراج اليوم السبت 24-1-2015 ,كل الابراج بالتفصيل,abrajسفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا Icon_minitimeالأحد مايو 31, 2015 5:10 pm من طرف




تم النشر بقلم :شوشو:السبت يوليو 16, 2011 8:30 am - -

 المشاركة رقم: #1
شوشو
المدير العام
المدير العام
تواصل معى
http://www.el6tat.com/
بيانات اضافيه [+]
  12080
  04/05/2011
 الموقع المدير العام
لوني المفضل : Tomato
سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا
بسم الله
صنيه رقاق بالكبد والقوانص
ومعاها بطاطس مقليه وسلطه
والتحليه عصير برتقال ومعاه ثمرتين فاكهه
المقادير
رقاق
وكبد وقوانص
وشبت وك**ره
وبصلتين كبار وكام فص ثوم
ومعلقتين زيت
وبيضتين
ومعلقه سمنه وطبعا شوربه
وبهارتك يامعلم زى ماتحب
اقولكم الطريقه
علبه الرقاق جوزى بيشتريها ب9 جنيه وانما بعملها على مرتين او تلاته يعنى موفره
فرمت القوانص لوحدها والكبد نص لفه بس على السريع فى الكبه علشان متتهريش
و وبعدين البصل برده فى الكبه
ملحوظه (افرمى البصل بعد ماتفرمى الكبد والقوانص هينضفلك الكبه من الدهون)
وقطعت الشبت والك**رة وحطيتهم على الكبد والقوانص وكل الفلافل ياباشا وسبتهم فى جنب اه وكمان الثوم
وبعدين جبت البصل المفروم وحطتيط معلقتين الزيت وخليته يدبل شويه(يدبل بس علشان ميتهريش فى التسويه)
وحطيت الكبد والقوانص بتاعتنا وغطيت
ورحت اخت معلقه السمنه ودهنت الصنيه كويس اوى من تحت والجنوب علشان ميلزقش
وبعدين احط راق رقاق واسقيه شويه شوربه شويه صغيرين بس
وبعدين بعد خمس ست رقات حطيت الكبد والقوانص بعد لما استوى طبعا وكملت رص الرقاق
وفى الاخر جبت بيضتين وحطيت عليهم فافل اسود وربتهم ودهنت الوش وسخنت الفرن وبعدين حطيته استوى من تحت وبعدين
ولعت الشويه وبقى لونه جامد
معلشى مصورتش الخطوات الملرة دى مجاش فى دماغى الا لما اكلناه واتبقى خرطه هصورها احنسكم بيها
وكده خلص الرقاق
البطاطس
المقليه علشان تكون مقرمشه ليها طرق كتير انا بعمل بقى طريقه سهله بحطها
فى ميه وملح وشطه وشويه نشا واقلى شويه بشويه بزيت غزير

واى استفسار انا تحت النظر
يارب الاكله تعجبكم وانا فى انتظار ردودكم[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

تعليقات القراء



الموضوع الأصلي : سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا // المصدر : منتديات الستات // الكاتب: شوشو
توقيع : شوشو





تم النشر بقلم :شوشو:السبت يوليو 16, 2011 8:31 am - -

 المشاركة رقم: #2
شوشو
المدير العام
المدير العام
تواصل معى
http://www.el6tat.com/
بيانات اضافيه [+]
  12080
  04/05/2011
 الموقع المدير العام
لوني المفضل : Tomato
رد: سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا
كفته البطاطس
بطاطس مسلوقه وبقدونس ومعلقة بقسماط ناعم ولحمه عصاج وبيضه
نهرس البطاطس ونتبلها ملح وفلفل ونحط عليها معلقة البقسماط والبقدونس
ونصبعها ونحشيها عصاج زى الكبابه كده وتحطيها فى دقيق وبعدين البيض وبعدين
بقسماط وبعدين تقلى وبعدين رشة بقدونس وكليها ومترحمهاش

تعليقات القراء



الموضوع الأصلي : سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا // المصدر : منتديات الستات // الكاتب: شوشو
توقيع : شوشو





تم النشر بقلم :شوشو:السبت يوليو 16, 2011 8:31 am - -

 المشاركة رقم: #3
شوشو
المدير العام
المدير العام
تواصل معى
http://www.el6tat.com/
بيانات اضافيه [+]
  12080
  04/05/2011
 الموقع المدير العام
لوني المفضل : Tomato
رد: سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا
عندك سلطه كولسلو
كوب كرنب مبشورونصف كوب جزر مبشور و2ملعقه كبيره مايونيز وملعقه خل وملعقه
صغيره سكر وقلبيهم كويس وسبيهم في التلاجه ساعه ولو عايزه اي حاجه انا تحت
امرك

تعليقات القراء



الموضوع الأصلي : سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا // المصدر : منتديات الستات // الكاتب: شوشو
توقيع : شوشو





تم النشر بقلم :شوشو:السبت يوليو 16, 2011 8:31 am - -

 المشاركة رقم: #4
شوشو
المدير العام
المدير العام
تواصل معى
http://www.el6tat.com/
بيانات اضافيه [+]
  12080
  04/05/2011
 الموقع المدير العام
لوني المفضل : Tomato
رد: سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا
طريقه المكرونه بالخضار سهله وسريعه
نجيب بصله وحبه فلفل رومى وحبه جزر وحبه بطاطس وحبه كوسا وممكن حبه طماطم او لا مش شرط
نقطع كله رفيع ونحمره فى معلقه زيت زيتون ونغطيه شويه او يحمر فى الفرن لاصحاب الرجيم
ولما يخلص نكون سلقنا المكرونه اى نوع ويفضل بأشكال ونضع الكميه دى عليه ونقلبهم وممكن نضع معاهم نقانق مقطعه برضه
بيكون الطعم رائع مع شويه تحابيش حلوه كده بتكون اكله طعمه ومفيده واقتصاديه وسريعه وبالهنا

تعليقات القراء



الموضوع الأصلي : سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا // المصدر : منتديات الستات // الكاتب: شوشو
توقيع : شوشو





تم النشر بقلم :شوشو:السبت يوليو 16, 2011 8:32 am - -

 المشاركة رقم: #5
شوشو
المدير العام
المدير العام
تواصل معى
http://www.el6tat.com/
بيانات اضافيه [+]
  12080
  04/05/2011
 الموقع المدير العام
لوني المفضل : Tomato
رد: سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا
[b][u]اكله اليوم
سمك مقلى او بانيه مع رز سمك وسلطه وبصل وبعده لبان علشان الريحه هههههههه

وطبعا السمك مش مكلف زى اللحمه والفراخ واهو نفرح العيال
المقادير(للسمك)
اى نوع سمك تحبيه
وملح وفلفل وكمون وثوم حسب الرغبه
وخل وليمون وشطه حسب الرغبه بردو
ودقيق وزيت وممكن بقسماط كرفس للزينه
الارز
ارز مصرى او بسمتى
بصله متوسطه او حسب كميه الارز
بهارات(كركم فلفل كزبره )ملح
الطريقه
اولا تمسكى السمك تنضفيه كويس جدا من الى فى بطنه وكمان تشيلى القشر من عليه والراس والزى منه مفهوم طبعا
وتغسليه بطريقتك دقيق ماشى خل ماشى ملح ليمون كله ماشى
وبعدين تجيبى طبق تحطي فيه ا البهارات والخل واليمون والملح
وبعدين تتبلى السمك من جوا ومن برا
وعلى فكرة انا بعمل نفس التتبيله للسمك البانيه
وتسبيه كده كام ساعه وتعملى شغلانه تانيه اه يعنى متعمليهاش حجه وتقعدى على فتكات ههههههههههههه(زىى يعنى)
وبعدين تحطى الزيت وتقليه بالنسبه للسمك الفليه انا بعلى النار اما السمك العادى بهديها علشان يستوي كويس
نيجى للرز
هتمسكى البصل تخرطيها اما متوسطه او انصاف دواير انت وراحتك

وبعدين تحطيها فى الزيت وممكن معاها معلقه سمنه واول ما تبتدى تصفر تهدى
النار لحد ما يكون لونها بنى مش اسود خلى بالك لتتحرق وتبوظ طعم الرز
وبعدين انا غليت ميه الرز عقبال ما ال بصل اتحمرت وكل كوب رز مصرى كوب وربع ميه
وبعدين حطيت المبه المغليه وفيها الكركم والمملح والفلفل وسقط الرز الى طبعا اتغسل واتنقع
وولما ينشف الرز نهدى عليه ولما يستوى بالهنا والشفا
[/u][/b]

تعليقات القراء



الموضوع الأصلي : سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا // المصدر : منتديات الستات // الكاتب: شوشو
توقيع : شوشو





تم النشر بقلم :شوشو:السبت يوليو 16, 2011 8:32 am - -

 المشاركة رقم: #6
شوشو
المدير العام
المدير العام
تواصل معى
http://www.el6tat.com/
بيانات اضافيه [+]
  12080
  04/05/2011
 الموقع المدير العام
لوني المفضل : Tomato
رد: سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا
بطاطس
البانيه بجيب البطاطس وبسلقها وبعدين بهرسها وبعدين بحطلها البهارات
بتاعتها عادي جدا كأنها بطاطس مهروسه وبعدين اروح مكوراها ومبططاها واجيب
بيض مضروب واحطها فيه وبعدبن انشلها وبعدين احطها في البقسماط وبعدين شويه
في التلاجه وبعدين علي الطاسه عدل

تعليقات القراء



الموضوع الأصلي : سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا // المصدر : منتديات الستات // الكاتب: شوشو
توقيع : شوشو





تم النشر بقلم :شوشو:السبت يوليو 16, 2011 8:33 am - -

 المشاركة رقم: #7
شوشو
المدير العام
المدير العام
تواصل معى
http://www.el6tat.com/
بيانات اضافيه [+]
  12080
  04/05/2011
 الموقع المدير العام
لوني المفضل : Tomato
رد: سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا
المقاديرنص ك بطاطس مسلوقة نص سلقة ومبشورةبيضة2م ك بقدونس مفرومربع كوب رز مغسول ومطحون فى الخلاط(او2 م ك دقيق و1 م ك نشا)فصين توم مفروم مع قرن فلفل اخضر وياسلام لو كان حامى2 م ك لبنشوية بقسماط مطحون
والجديد كبد وقوانص للحشوالطريقةنقلب كل المقادير مع بعض ماعدا البقسماطوهنلاقى خليط متماسك شوية نحضر طبق مسلطح ونفرد عليه البقسماط وننزل بالملعقة شوية من الخليط وندحرجه بصوابعنا على البقسماط بدون ضغط
وممكن بعد ما تمللى العجينه بقسماط علشان تكون مسكه معاكى تحطى فيه كبد وقوانص متعصجه
طعمها بيقى واووو وبعدينتغطىها بالبقسماط ونركنها برفق على جنب فى الطبق الى ان تنتهى الكمية ونتركها 10 دقايقحتى يلتصق بيها البقسماط ونقليها فى زيت غزير وتقدم ساخنة وبالهنا والشفاواحلى حاجة انها خفيفة جداااااااا ومتشربش زيت ومقرمشة من برة وطرية من جوه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
2\مكرونه بالصلصه
كياو مكرونه وطماطم او صلصه
وتوم
وفلالفل
الطريقه
بتسلقى المكرونه وتحطى فى ميه السلق ملح وزيت
وبعدين انا بحب اعملها بتوم مش بصل واحط الصلصه
ولما تتسبك بعد ما اكةن حطيت فيها الملح والبهارات
احط المكرونه واقلبها واسيبها على نار هاديه اوى خمس دقايق
وياجماعه انتو زوقو الاكل انا بزوقه بس ساعه الاكل ومبكنش عارفه ساعتها اصور
ومتنسوش تقولو ربنا يرزقك بالولد الصالح يا ام ملك ويخليلى ملك



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
























تعليقات القراء



الموضوع الأصلي : سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا // المصدر : منتديات الستات // الكاتب: شوشو
توقيع : شوشو





تم النشر بقلم :شوشو:السبت يوليو 16, 2011 8:33 am - -

 المشاركة رقم: #8
شوشو
المدير العام
المدير العام
تواصل معى
http://www.el6tat.com/
بيانات اضافيه [+]
  12080
  04/05/2011
 الموقع المدير العام
لوني المفضل : Tomato
رد: سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا
- عجة اقتصادية

المقادير:
5 بيضات
بصلة متوسطة
2 ملعقة كبيرة دقيق
2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
ملعقة صغيرة نعناع جاف
ربع كوب لبن
ملح, فلفل, زيت للتحمير

الطريقة:
- تبشر البصلة وتوضع في الزيت حتى يصير لونها ذهبياً، ثم يضاف
البقدونس والنعناع ويقلب المقدار على النار لمدة دقيقة واحدة ويرفع من فوق
النار ويصفى من الزيت.
- يذاب الدقيق في اللبن ويكسر البيض ويضرب بالشوكة ويضاف كل منهما للآخر
- تخلط جميع المقادير السابقة وتتبل
- يرفع الزيت على النار في طاسة وتصب وحدات العجة باستخدام فنجان قهوة وتحمر من جهة ثم تقلب وتحمر من الجهة الأخرى
- تنشل وحدات العجة وترص في صحن التقديم وتجمل بالبقدونس المفروم

2-عجة البطاطس

المقادير:
6 بيضات
3 حبات بطاطس
2 قرن فلفل أخضر
2 ملعقة بقدونس مفري
بصلة كبيرة
1 ملعقة كبيرة سمن
ملح, فلفل, بهار

الطريقة:
- تقطع البطاطس إلى مكعبات صغيرة جداً وتحمر في الزيت حتي يصير لونها ذهبياً
- يقطع الفلفل الأخضر قطعاً صغيرة
- يبشر البصل ويقلب في السمن حتى يصفر لونه ثم يرفع من على النار ويضاف إليه الفلفل الأخضر والبقدونس والبطاطس المحمرة
- يخلط البيض جيداً ويضاف إلى المقادير السابقة ويتبل الخليط
- تدهن صينية بالسمن ويصب فيها الخليط السابق
- تدخل في فرن متوسط الحرارة حتى ينضج

3- طاجن فول بالخضروات

المقادير:
2 كوب فول مدمس
2 حبة فلفل أخضر
2 حبة طماطم
2 بصلة متوسطة
2 ملعقة بقدونس مفروم
2 ملعقة كبيرة سمن
5 بيضات
ملح, فلفل, كمون, نعناع جاف

الطريقة:

تقشر الطماطم وتقطع قطعاً صغيرة ويقطع الفلفل الأخضر إلى قطع صغيرة
- يبشر البصل ويحمر في السمن حتى يصير لونه ذهبياً, ثم تضاف الخضروات
المجهزة (الطماطم والفلفل الأخضر والبقدونس) ويقلب المقدار جيداً, ثم يضاف
الفول والتوابل.
- يصب الخليط في طبق فرن ثم تعمل خمس فجوات يكسر في كل منها بيضة وترش بالملح والفلفل.
- يدخل الطبق في الفرن حتى ينضج البيض ويقدم ساخناً.

الحلـــــــو
مهلبية البرتقال
المقادير:
4 كوب عصير برتقال محلى ومصفى
نصف كيلو جزر أصفر
4 ملاعق كبيرة نشا
2 ملعقة كبيرة زبيب
الطريقة:
- يسلق الجزر في مقدار من الماء يكفي لتغطيته ويرفع من على النار ويترك حتى يبرد, ثم يخلط في الخلاط ويصفى، ثم يحلى بالسكر.
- يخلط عصير البرتقال مع الجزر المصفى
- يرفع العصير على نار هادئة حتى يغلي, يذاب النشا في قليل من الماء ويضاف
إلى العصير المغلي ويستمر المقدار على النار مع التقليب حتى ينضج النشا
وذلك باختفاء طعمه
- يغسل الزبيب ويضاف ويقلب المقدار لمدة دقيقتين ويرفع من على النار
- يغرف في أطباق عميقة ويترك حتى يبرد
- توضع الأطباق في الثلاجة حتى تبرد ويجمل الوجه بالمكسرات المجروشة أو الفول السوداني المجروش

أو بشرائح الموز حسب الرغبة

وبالهنـــــــا والشــفا

تعليقات القراء



الموضوع الأصلي : سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا // المصدر : منتديات الستات // الكاتب: شوشو
توقيع : شوشو






الإشارات المرجعية



الــرد الســـريـع

..


مواضيع ذات صلة


«الموضوع السابق|الموضوع التالي»

سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا Collap10تعليمات المشاركة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة