اخر المواضيع منتدى الستات | |||||||||||||||||||||||||||
تم النشر بقلم :شوشو:السبت يوليو 16, 2011 8:30 am - -
الموضوع الأصلي : سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا // المصدر : منتديات الستات // الكاتب: شوشو
| |||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||
رد: سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا بطاطس مسلوقه وبقدونس ومعلقة بقسماط ناعم ولحمه عصاج وبيضه نهرس البطاطس ونتبلها ملح وفلفل ونحط عليها معلقة البقسماط والبقدونس ونصبعها ونحشيها عصاج زى الكبابه كده وتحطيها فى دقيق وبعدين البيض وبعدين بقسماط وبعدين تقلى وبعدين رشة بقدونس وكليها ومترحمهاش تعليقات القراء |
توقيع : شوشو |
| ||||||||||||||
رد: سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا كوب كرنب مبشورونصف كوب جزر مبشور و2ملعقه كبيره مايونيز وملعقه خل وملعقه صغيره سكر وقلبيهم كويس وسبيهم في التلاجه ساعه ولو عايزه اي حاجه انا تحت امرك تعليقات القراء |
توقيع : شوشو |
| ||||||||||||||
رد: سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا نجيب بصله وحبه فلفل رومى وحبه جزر وحبه بطاطس وحبه كوسا وممكن حبه طماطم او لا مش شرط نقطع كله رفيع ونحمره فى معلقه زيت زيتون ونغطيه شويه او يحمر فى الفرن لاصحاب الرجيم ولما يخلص نكون سلقنا المكرونه اى نوع ويفضل بأشكال ونضع الكميه دى عليه ونقلبهم وممكن نضع معاهم نقانق مقطعه برضه بيكون الطعم رائع مع شويه تحابيش حلوه كده بتكون اكله طعمه ومفيده واقتصاديه وسريعه وبالهنا تعليقات القراء |
توقيع : شوشو |
| ||||||||||||||
رد: سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا سمك مقلى او بانيه مع رز سمك وسلطه وبصل وبعده لبان علشان الريحه هههههههه وطبعا السمك مش مكلف زى اللحمه والفراخ واهو نفرح العيال المقادير(للسمك) اى نوع سمك تحبيه وملح وفلفل وكمون وثوم حسب الرغبه وخل وليمون وشطه حسب الرغبه بردو ودقيق وزيت وممكن بقسماط كرفس للزينه الارز ارز مصرى او بسمتى بصله متوسطه او حسب كميه الارز بهارات(كركم فلفل كزبره )ملح الطريقه اولا تمسكى السمك تنضفيه كويس جدا من الى فى بطنه وكمان تشيلى القشر من عليه والراس والزى منه مفهوم طبعا وتغسليه بطريقتك دقيق ماشى خل ماشى ملح ليمون كله ماشى وبعدين تجيبى طبق تحطي فيه ا البهارات والخل واليمون والملح وبعدين تتبلى السمك من جوا ومن برا وعلى فكرة انا بعمل نفس التتبيله للسمك البانيه وتسبيه كده كام ساعه وتعملى شغلانه تانيه اه يعنى متعمليهاش حجه وتقعدى على فتكات ههههههههههههه(زىى يعنى) وبعدين تحطى الزيت وتقليه بالنسبه للسمك الفليه انا بعلى النار اما السمك العادى بهديها علشان يستوي كويس نيجى للرز هتمسكى البصل تخرطيها اما متوسطه او انصاف دواير انت وراحتك وبعدين تحطيها فى الزيت وممكن معاها معلقه سمنه واول ما تبتدى تصفر تهدى النار لحد ما يكون لونها بنى مش اسود خلى بالك لتتحرق وتبوظ طعم الرز وبعدين انا غليت ميه الرز عقبال ما ال بصل اتحمرت وكل كوب رز مصرى كوب وربع ميه وبعدين حطيت المبه المغليه وفيها الكركم والمملح والفلفل وسقط الرز الى طبعا اتغسل واتنقع وولما ينشف الرز نهدى عليه ولما يستوى بالهنا والشفا [/u][/b] تعليقات القراء |
توقيع : شوشو |
| ||||||||||||||
رد: سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا البانيه بجيب البطاطس وبسلقها وبعدين بهرسها وبعدين بحطلها البهارات بتاعتها عادي جدا كأنها بطاطس مهروسه وبعدين اروح مكوراها ومبططاها واجيب بيض مضروب واحطها فيه وبعدبن انشلها وبعدين احطها في البقسماط وبعدين شويه في التلاجه وبعدين علي الطاسه عدل تعليقات القراء |
توقيع : شوشو |
| ||||||||||||||
رد: سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا والجديد كبد وقوانص للحشوالطريقةنقلب كل المقادير مع بعض ماعدا البقسماطوهنلاقى خليط متماسك شوية نحضر طبق مسلطح ونفرد عليه البقسماط وننزل بالملعقة شوية من الخليط وندحرجه بصوابعنا على البقسماط بدون ضغط وممكن بعد ما تمللى العجينه بقسماط علشان تكون مسكه معاكى تحطى فيه كبد وقوانص متعصجه طعمها بيقى واووو وبعدينتغطىها بالبقسماط ونركنها برفق على جنب فى الطبق الى ان تنتهى الكمية ونتركها 10 دقايقحتى يلتصق بيها البقسماط ونقليها فى زيت غزير وتقدم ساخنة وبالهنا والشفاواحلى حاجة انها خفيفة جداااااااا ومتشربش زيت ومقرمشة من برة وطرية من جوه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] 2\مكرونه بالصلصه كياو مكرونه وطماطم او صلصه وتوم وفلالفل الطريقه بتسلقى المكرونه وتحطى فى ميه السلق ملح وزيت وبعدين انا بحب اعملها بتوم مش بصل واحط الصلصه ولما تتسبك بعد ما اكةن حطيت فيها الملح والبهارات احط المكرونه واقلبها واسيبها على نار هاديه اوى خمس دقايق وياجماعه انتو زوقو الاكل انا بزوقه بس ساعه الاكل ومبكنش عارفه ساعتها اصور ومتنسوش تقولو ربنا يرزقك بالولد الصالح يا ام ملك ويخليلى ملك [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] تعليقات القراء |
توقيع : شوشو |
| ||||||||||||||
رد: سفرة يوميه بس اقتصاديه وكمان لذيذة...تعالى ورايا المقادير: 5 بيضات بصلة متوسطة 2 ملعقة كبيرة دقيق 2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم ملعقة صغيرة نعناع جاف ربع كوب لبن ملح, فلفل, زيت للتحمير الطريقة: - تبشر البصلة وتوضع في الزيت حتى يصير لونها ذهبياً، ثم يضاف البقدونس والنعناع ويقلب المقدار على النار لمدة دقيقة واحدة ويرفع من فوق النار ويصفى من الزيت. - يذاب الدقيق في اللبن ويكسر البيض ويضرب بالشوكة ويضاف كل منهما للآخر - تخلط جميع المقادير السابقة وتتبل - يرفع الزيت على النار في طاسة وتصب وحدات العجة باستخدام فنجان قهوة وتحمر من جهة ثم تقلب وتحمر من الجهة الأخرى - تنشل وحدات العجة وترص في صحن التقديم وتجمل بالبقدونس المفروم 2-عجة البطاطس المقادير: 6 بيضات 3 حبات بطاطس 2 قرن فلفل أخضر 2 ملعقة بقدونس مفري بصلة كبيرة 1 ملعقة كبيرة سمن ملح, فلفل, بهار الطريقة: - تقطع البطاطس إلى مكعبات صغيرة جداً وتحمر في الزيت حتي يصير لونها ذهبياً - يقطع الفلفل الأخضر قطعاً صغيرة - يبشر البصل ويقلب في السمن حتى يصفر لونه ثم يرفع من على النار ويضاف إليه الفلفل الأخضر والبقدونس والبطاطس المحمرة - يخلط البيض جيداً ويضاف إلى المقادير السابقة ويتبل الخليط - تدهن صينية بالسمن ويصب فيها الخليط السابق - تدخل في فرن متوسط الحرارة حتى ينضج 3- طاجن فول بالخضروات المقادير: 2 كوب فول مدمس 2 حبة فلفل أخضر 2 حبة طماطم 2 بصلة متوسطة 2 ملعقة بقدونس مفروم 2 ملعقة كبيرة سمن 5 بيضات ملح, فلفل, كمون, نعناع جاف الطريقة: تقشر الطماطم وتقطع قطعاً صغيرة ويقطع الفلفل الأخضر إلى قطع صغيرة - يبشر البصل ويحمر في السمن حتى يصير لونه ذهبياً, ثم تضاف الخضروات المجهزة (الطماطم والفلفل الأخضر والبقدونس) ويقلب المقدار جيداً, ثم يضاف الفول والتوابل. - يصب الخليط في طبق فرن ثم تعمل خمس فجوات يكسر في كل منها بيضة وترش بالملح والفلفل. - يدخل الطبق في الفرن حتى ينضج البيض ويقدم ساخناً. الحلـــــــو مهلبية البرتقال المقادير: 4 كوب عصير برتقال محلى ومصفى نصف كيلو جزر أصفر 4 ملاعق كبيرة نشا 2 ملعقة كبيرة زبيب الطريقة: - يسلق الجزر في مقدار من الماء يكفي لتغطيته ويرفع من على النار ويترك حتى يبرد, ثم يخلط في الخلاط ويصفى، ثم يحلى بالسكر. - يخلط عصير البرتقال مع الجزر المصفى - يرفع العصير على نار هادئة حتى يغلي, يذاب النشا في قليل من الماء ويضاف إلى العصير المغلي ويستمر المقدار على النار مع التقليب حتى ينضج النشا وذلك باختفاء طعمه - يغسل الزبيب ويضاف ويقلب المقدار لمدة دقيقتين ويرفع من على النار - يغرف في أطباق عميقة ويترك حتى يبرد - توضع الأطباق في الثلاجة حتى تبرد ويجمل الوجه بالمكسرات المجروشة أو الفول السوداني المجروش أو بشرائح الموز حسب الرغبة وبالهنـــــــا والشــفا تعليقات القراء |
توقيع : شوشو |
|