المكونات: ½ كيلو لحم مفروم، بصله متوسطة، ثوم، بقدونس كزبرة خضراء،فلفل اخضر، 2 م ك بقسماط 2 م ك شوفان (كويكر)، 2 م ك زيت ملح، فلفل، بهار مشكل، قرفة، كزبرة 2 بطاطس كبيرة تقطع شرائح متوسطة وتقلي نص قلية
الصلصة: بصلة صغيرة، ثوم، ثمرة طماطم متوسطة، 1 م ص صلصة،1 مكعب ماجي،فلفل اسودن 1 م ص فلفل حلو الخطوات: يفرم خضار الكفتة ويضاف الي اللحم المفروم تضاف الملح والبهارات والبقسماط والكويكر ويخلط جيدا حتي يتماسك (يمكن استخدام محضرة الطعام) تغطي عجينة الكفتة لتتمازج النكهات
يقلب البصل والثوم في الزيت حتي يزبل يقطع الطماطم ويضاف الية ويغطي ويترك حتي يذوب الطماطم يضاف الماجي والصلصة والفلفل والفلفل الحلو وقليل من الماء ترفع من النار وتترك لتبرد ثم تهرس بالهراسة او الخلاط الكهربائي
تمدد عجينة الكفتة بشكل طولي وتقطع تم تلف علي شكل اصابع تقلي في الزيت نص استواء
ترص قطع الكفتة في صينية الفرن مع البطاطس المقلية ويضاف اليها الصلصة وتدخل الفرن حتي تتشرب