نحتاج الى كنافة (انا استخدمت ثلث ارباع الباكيت ) زبدة ملعقة كبيرة سكر ملعقة ماء ورد شيرة(قطر) لوز وجوز مجروشين خشن او كاملين فستق او لوز مجروش للتزيين قشطة حوالى علبه
الطريقة: نقطع الكنافة بالمقص او نخلطها بالمولينكس على شان نتحكم فيها احسن طبعا ممكن تحطيها على طولها بس تقصيها تطلع احلى وارتب ونصب عليها الزبدة ونفركها كويس لازم تتغطى بالزبدة كويس وما تكون الزبدة كثيرة وادا احتاجت زيدها [IMG][/IMG]
شكلها بعد ما فركنها كويس
نحط مقدار متساوى فى كل واحد ونضغط باليد كويس ونخلى ليها اطراف تم حط فى الوسط ملعقة قشطة او زى ما تحبى وفوقها الجوز او اللوز او المكسرات الى تحبيها
]
تم نحط عليها طبقة تانية فوق ونحاول نغطيها كويس ونضغط باليد ضغط خفيف جدا ]
ندخلها الفرن حتى تتحمر الاطراف وتصبح دهبية او تتحمر كويس تم نطفى الفرن من تحت ونولع عليها من فوق وخلى عينك عليها حتى تتحمر وهدا شكلها
بعد ما تخرج نسقيها بالشيرة ونقلبها فى صحن كبير ونزينها بالمكسرات ونحطها فى قوالب لتقديم ممكن نحتفظ بيها فى الثلاجة لعدة ايام وهدا الشكل النهائى عند التقديم
]
صورة مقربة
]
بالنسية للشيرة: 3 كاس سكر كاس ونص ماء ملعقة ليمون ماء ورد
نخلط مكونات القطر كلها في اناء ما عدا الليمون نضع الاناء علي نار وسط و نتركه حوالي 10 دقائق ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف نطفى عليه ونضيف ليه ماء الورد و نتركه ليبرد تماما