الحواوشى الاسكندرانى
********************
المقادير
كيلو لحمة مفرومة
4بصل مبشورة
2طماطمية مبشور
2فلفل اخضر مقطع مكعبات صغيرة
ملح _بهارات لحمه _ شطة قرفه جنزبيل جوزة الطيب
مكونات العجينه
2ونص كوب دقيق منخول مع رشة ملح 2لبن بودر
معلقة كبيرة خميرة مدوبة فى ماء دافئ ومعلقة صغيرة سكر
ماء دافئ للعجن حسب ماالعجينة تلم معاكى
نبدا نعجن العجينة بنحط المياه الدافى لحد ماتلم العجينة معاكى وتبقى ناعمة ونسيبها متغطية فى مكان دافى تخمر لمدة ساعه
نبدا نجهز الحشو بتاع الحوواشى نحط كل المكونات مع بعض يتاعة الحوواشى و نقلبها كويس مع بعض نفرد العجينة ونقطعها دواير قد رغيف العيش بالظبط حشيت العجينة ووضعت قطعة اخرى عليها وبدات اقفلها جيدا (انا خرمت العجينة بالشوكة )وندخلة العجينة على فرن 200 درجة (وسط) عشان اللحمة تستوى من جوه ولما العجينة تبقى نص سوا نحط حبة البركة عليها وندهنها بالبيض (بيضة ضربتها مع رشة ملح وفلفل اسمر )وندخلها الفرن تانى تكمل سوا
2_الحواوشى البلدى
****************
المكونات
نصف كيلو لحم مفروم
بصلتين كبار
حبتين طماطم
فلفل اخضر رومى وفلفل الوان
معلقتين صلصه
معلقه كبيره كاتشاب
توابل (ملح وفلفل اسود وقرفه وكمون وكسبره وجنزبيل وزعتر)
الطريقه
توضع كل المكونات ما عدا اللحمه فى الكبه وتفرم خشن ثم توضع عليها الصلصه والكاتشاب والتوابل نضيف اللحمه وتقلب جيدا لتتجانس
نكون مجهزين العيش ونفتحه نحط بالمعلقه كميه مناسبه من الخلطه جوه العيش بسويه ممكن بطريقتين
الاولى انى اجيب طاسه واحط فيها معلقة سمنه بلدى وشوية زيت وعلى النار من فوق اسوى الحواوشى بس اغطيه واخلى النار متوسطه واقلب الارغفه عشان تتحمر من الجهتين وتاخد لون حلو وتقرمش شويه واللحمه تستوى كويس
والطريقه التانيه انى احطهم فى صينيه فى الفرن بردو فيها سمنه بلدى وزيت واقلبهم على الجهتين
وبالف هنا